תפוחי אדמה בנוסח הונגרי

 
בתא העליון בתנור: רקוט קרומפלי, ובתחתון: עוגת אגסים
בתא העליון בתנור: רקוט קרומפלי, ובתחתון: עוגת אגסים צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 10:21 27/09/2010

רקוט קרומפלי כך זה נקרא בהונגרית והטעם עוד יותר מפתיע. ולקינוח, עוגת אגסים בחושה וקלילה

 
 
 
 
 

בתא העליון בתנור: תפוחי אדמה בנוסח הונגרי

מהונגריה באהבה
מהונגריה באהבה צילום: רחלי קרוט

מצרכים:

5 תפוחי אדמה

4 ביצים

גביע שמנת חמוצה

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

מעט חמאה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים (אבל לא רכים מדי). מצננים וקולפים.

2. פורסים את תפוחי האדמה לעובי של 1 ס"מ.

3. מבשלים את הביצים, מקלפים ופורסים לעובי של 1 ס"מ. 

4. משמנים תבנית פיירקס במעט חמאה ומניחים שכבה של תפו"א, מעליהם מניחים את פרוסות הביצים, שכבה של שמנת ומעט גבינה צהובה.

5. ממשיכים בשכבות המאפה עד שתפוחי האדמה והביצים נגמרים. מסיימים בשכבת שמנת וגבינה צהובה.

6. חשוב להמליח כל שכבה בנפרד.

7. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה או עד שהמאפה זהוב.

 

ממטבחה של רחלי קרוט.

 

בתא התחתון בתנור: עוגת אגסים בחושה בניחוח ברנדי

בקלי קלות
בקלי קלות צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
חצי ק"ג אגסים בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם קמח תופח
2 ביצים
קורט מלח
2 כפות ברנדי

אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.). מברישים בחמאה תבנית אינגליש קייק
- מחממים במחבת את הדבש והסוכר. ממיסים במחבת רחבה 50 גרם מהחמאה ומוסיפים את האגסים והדבש. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב עד שהאגסים מזוגגים בקראמל זהוב. מכבים את האש ומצננים מעט. מסננים. מוסיפים מעט קמח לתערובת
- מכניסים למיקסר את החמאה ואת 150 גרם אבקת הסוכר. מערבבים לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השניה, עד שהן נבלעות בתערובת. מערבלים פנימה את המלח, אבקת האפייה, הקמח והברנדי לתערובת אחידה
- מוסיפים לתערובת את האגסים, עם הנוזלים שהפרישו ומערבבים ידנית בעדינות
- יוצקים לתבנית המוכנה ואופים כ-50 דקות

לוח המרת מידות ומשקל  

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

עוף ממולא בתנור >>

קעריות בשר טחון עם פירה >>

פרגיות בתנור >>

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.