מתכון לקציצות הודו ברוטב עגבניות

הדפס
 
קציצות הודו ברוטב עגבניות
קציצות הודו ברוטב עגבניות צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:26 01/10/2010

קציצות מבשר הודו דל שומן ברוטב עגבניות עשיר עם זיתים ובזיליקום שנהדר לאכול עם חלה טרייה שתספוג את כל הטעמים של הרוטב

 

מצרכים לקציצות:

500 גרם הודו טחון

ביצה

2 כפות פירורי לחם מלא

בצל מגורד

אגוז מוסקט

קינמון

מלח

פלפל

 

מצרכים לרוטב העגבניות:

6 עגבניות בשלות (עדיף עגבניות תמר) חתוכות לקוביות

2 שיני שום

עלי בזיליקום

כוס זיתים שחורים וירוקים מגולענים

כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל

שמן זית

 

אופן הכנה:

- שמים את בשר ההודו בקערה, מוסיפים לתוכו את הביצה ומערבבים.

- מוסיפים את הבצל המגורד ולאחר מכן את פירורי הלחם המלא.

- מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

- יוצרים עיגולים ומשטחים לכופתאות.

- מטגנים כדקה מכל צד, במחבת ללא שמן.

- בסיר רחב מבשלים את העגבניות במעט שמן זית, מוסיפים את שיני השום, זיתים, מלח ,פלפל והפפריקה המתוקה.

- כשהרוטב חצי מוכן, מוסיפים אליו את הקציצות להמשך בישול של כ-25 דקות על אש נמוכה.

 

אצבעות שום עם בשר טחון

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לשניצל תירס ביתי

מתכון לפלפלים ממולאים

מתכון לכבדי עוף עם פירה

מתכון לסלט עוף עם שומשום

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.