המדריך לבחירת סכינים למטבח

 
מעוף ועד לפרוסות עגבניה
מעוף ועד לפרוסות עגבניה צילום: אימג'בנק / Getty Images
 
עודכן 11:43 03/10/2010

החל מסכין לחם פשוט ועד לסכין שף וקצבים. איך נדע איזה כדאי לרכוש למטבח שלנו. היכונו לקרב סכינים

 
 
 
 
 

קיימים סוגים רבים של סכינים למטבח הנבדלים בצורתם ובגודלם. צורתו של הסכין קובעת לאיזה סוג של עבודה הוא מיועד. תוכלו לבחור סכין ייעודי שמתאים לחיתוך או סכין לקיצוץ, סכין לפריסה או לפירוק, או לבחור במספר מצומצם של סכינים המותאמים לביצוע מספר רחב של משימות. המידות של הסכינים מתייחסות לאורך הלהב בלבד, מהחיבור לידית האחיזה ועד קצה הלהב.

 

סכין אישי
זהו סכין מטבח קטן באורך של כ- 7 ס"מ ועד 10 ס"מ שמיועד לחיתוך ירקות או פירות קטנים. הלהב נוקשה ומחודד בקצה להוצאת חרצנים ופגמים בירקות ובפירות.

 

סכין רב שימושי
סכין לשימוש רב תכליתי בעל להב משונן באורך של כ- 13 ס"מ. משמש גם לחיתוך וגם ליישור קצוות של בשרים וירקות גדולים, סכין נוח להכנת סנדוויצ'ים.

 

סכין שף
המבנה של סכיני שף מאפשר להתמודד עם משימות מורכבות יותר של  קיצוץ וחיתוך. הסכינים קיימים במספר מידות הנעות החל מ-20 ס"מ ועד-35 ס"מ. ניתן להשתמש בסכין שף לפעולות הבאות: קיצוץ, חיתוך לקוביות, פריסה וריסוק. מבנה הלהב קשיח, רחב וחד בקצהו וצורתו מאפשר שימוש בתנועות מחזוריות תוך הגנה על פרקי האצבעות במהלך העבודה.

 

סכין לחם
סכין לחם טובה הינה בעלת להב קשיח משונן או מתולם או שילוב של שניהם. צורת הלהב מאפשרת חיתוך יעיל ומדויק של הקרום הפריך מבלי לקרוע או למעוך את החלק הרך של כיכר הלחם. סכין לחם איכותית היא הסכין הטובה ביותר לפריסת עגבנייה. 

 
הימעו מפגיעה בלהב ע"י הנחת הסכין על משטח מגנטי
הימעו מפגיעה בלהב ע"י הנחת הסכין על משטח מגנטי צילום: אימג'בנק / Getty Images

סכין פירוק (עצמות)
סכין פירוק מעוצבת כך שתהיה נוחה להוצאת עצמות מחלקי הבשר או עופות. צורת הלהב צרה וקשיחה ומתעקלת כלפי מעלה בקצה, מאפשר הוצאה קלה של העצמות.

 

סכין חיתוך לפילה
סכין חיתוך (פילה) היא סכין גמישה וארוכה במידות של 17 - 26 ס"מ, מחודדת בקצה הלהב להקלה בהוצאת חלקי בשר סביב העצם. הלהב יכול לבוא מושחז או משונן.

 

מזלג אחיזה לחיתוך
התפקיד של מזלג האחיזה הוא לעגון חזק את נתח הבשר או העוף על הצלחת או הבוצ'ר וגם להגן על הידיים בזמן החיתוך.

 

סכין קצבים
לסכין קצבים יש להב עבה, קשיח וכבד עם עקמומיות עדינה בקצה הלהב. משתמשים בסכין קצבים כאשר יש צורך בקיצוץ או גדיעה של חלקי בשר. סכין הקצבים אינו מתאים לגדיעה של חלקים בעלי עצמות עבות. במקרה כזה מומלץ להשתמש במסור.

 

סכינים מיוחדים
באתר של חברת "hometags" אנו מציעים מבחר של סכינים מיוחדים כגון: קולפנים ייחודיים לירקות ולפירות, סכינים (אקריל) לחיתוך חסה וירקות, סכינים לגבינות ופורסי גבינות, סכין פושט עור לדגים וסכיני מזלונה (בעל 2 ידיות אחיזה ולהב קשתית) לקיצוץ דק של עלים.

 
השחזה היא חלק בלתי נמנע מהעניין
השחזה היא חלק בלתי נמנע מהעניין צילום: hometages, מתוך האתר

המלצה לסט בסיסי של סכינים למטבח
אין ממש צורך לרכוש את כל מערך הסכינים המקצועיים וניתן להסתפק במספר קטן אבל חשוב של סכינים ייעודיים בסיסיים לשימוש יומיומי או להוסיף למבחר שקיים במטבח בעיקר את הסכינים היקרים יותר. אנו ממליצים מספר סוגים של סכינים כסט בסיסי חובה בכל מטבח:

 

* סכין אישי

* סכין שף קטן או גדול יותר

* סכין לחם איכותי

* סכין חיתוך לפילה עם מזלג האחיזה

 

המלצות לתחזוקה ואחסון

* רוב הסכינים עמידים במדיח - יש לנגב את הסכין מייד עם גמר השטיפה למניעת התפתחות קורוזיה.

* על מנת לשמור על הלהב, יש לאחסן את הסכינים על פס מגנטי או מעמד מיוחד לסכינים.

* יש להשתמש בסכין על משטח רך כמו בוצ'ר עץ או משטח אקריל.

* מומלץ מאד להשחיז את הסכינים עם משחיז סכינים מתאים על מנת לשמר את הלהב.

 

הכתבה באדיבות אתר מאמרים.

 

10 פרטי החובה במטבח שלכם >>

בואו לגלות את מקרר טריפל של סמסונג >>

כך תסדרו את הסירים וכלי הפלסטיק בארון >>

המדריך לרכישת סירים ומחבתות >>

איך תסדרו את המצרכים בדרך הטובה ביותר במקרר?

להגשים את החלום: אי במטבח >>

סידור נכון של ארונות המטבח >>

המדריך לעיצוב מטבח חדש >>

מה חשוב לדעת לפני שקונים מקרר?

איך מתכננים את המטבח המושלם?

בואו לגלות סודות נוספים מבית סמסונג >>   

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ