מתכון לקדירת בקר עם פירות יבשים

 
קדירת בקר עם גרגירי חומוס ופירות יבשים
קדירת בקר עם גרגירי חומוס ופירות יבשים צילום: גוף ונפש, ערוץ 10
 
עודכן 13:20 04/10/2010

קדירת בקר בסיר לחץ עם גרגירי חומוס נימוחים ופירות יבשים שמעניקים לתבשיל מתקתקות עדינה

 
 
 
 
 

יתרון בריאותי: בישול בסיר לחץ חוסך זמן עבודה יקר ולוקח כשליש מהזמן מבישול רגיל. בנוסף, בזכות האידוי המהיר נחסך שימוש בשמן ונשמר הערך התזונתי של דברי המזון שהוכנסו אליו. יש להקפיד מאד על הוראות היצרן בשימוש ובתפעול של הסיר ועדיף לא להשתמש בסיר ישן שישב אצלכם בארון המטבח.

 

טיפ: קטניות שבדרך כלל צריכות זמן בישול ארוך מצוינות לבישול בסיר לחץ שמקצר את זמן הבישול שלהן ושומר על טעמן.

 

 

קדירת בקר, גרגרי חומוס ופירות יבשים

 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר שפונדרה/ צוואר/ כתף

2 כפות שמן קנולה

2 בצלים קלופים בינוניים חתוכים לקוביות

1 שן שום שלמה

2 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות

1 ליטר ציר עוף או מים מינרליים

2 כפות פיסטוקים קלויים

3 משמשים מיובשים

½ כוס צימוקים

3 שזיפים מיובשים ומגורענים

מעט אגוז מוסקט

1 לימון פרסי

½ כוס גרגרי חומוס מושרים במים 24 שעות

1 כף סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס

½ כפית גרגרי כוסברה טחונים

  

אופן הכנה:

- מכניסים את הבשר למחבת עם שמן קנולה, מטגנים עד שהבשר מקבל גוון שחום ומכניסים לסיר לחץ.

- מוסיפים את כל המצרכים לסיר הלחץ, סוגרים ואוטמים אותו באמצעות מכסה הלחץ המיוחד ומבשלים כ-30-35 דקות (בסיר רגיל הבישול אורך כשעתיים).

- ניתן להגיש את הקדרה עם לחם טרי.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

המבורגר עם אגוזים טחונים

ספיחה - לחמה עג'ון

קציצות הודו ברוטב עגבניות

אצבעות שום עם בשר טחון

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לפלפלים ממולאים

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.