מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

הדפס
 
עוגת גבינה ושוקולד משוישת
עוגת גבינה ושוקולד משוישת צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:05 07/10/2010

שכבות של עונג: עוגה מרהיבה שמשלבת שתי עוגות, גבינה ושוקולד. תוסיפו לזה תחתית פריכה של פירורי עוגיות והרי לכם קינוח מושלם

 

עוגה קלה להכנה ועם זאת טעימה מאוד ומרהיבה ביופיה. השילוב של השוקולד המתקתק עם הגבינה הקרה והחמצמצה מחולל טעמים נהדרים בפה. העוגה טעימה בעודה חמה, אך היא נשמרת מצוין במקרר וטעמה אפילו משתבח אחרי מספר ימים.

 

לגבי השוקולד, יש שוקולד חלב עם שברי אגוזי לוז ואני אוהבת להשתמש בו, אך לא חובה. ניתן כמובן להשתמש גם בשוקולד חלב רגיל. בנוגע לתחתית הביסוויקים, השתמשו בכל עוגיות שיש לכם, הפתי בר יניבו תוצאה פריכה עם טעם עדין ואילו האוראו יוסיפו צבע כהה לתחתית וטעם מודגש של שוקולד.

 
שילוב טעמים מנצח ומראה מפתה
שילוב טעמים מנצח ומראה מפתה צילום: חיה אילונה דר

עוגת גבינה ושוקולד משוישת

תבנית 24

 

מצרכים לתחתית:

250 גרם ביסקוויטים מרוסקים (פתי בר,קרמל לוטוס,אוראו)

100 גרם חמאה מומסת

 

אופן הכנה:

- טוחנים את הביסקוויטים בפולסים (שימו לב שלא יהפכו לאבקה דקה מדי) ובוחשים עם החמאה.

- מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ומכניסים למקרר.

 

מצרכים למילוי:

750 גרם גבינה לבנה למריחה 5%-9%

250 גרם (כוס ו-1/4) סוכר

40 גרם (4 כפות) קמח

כפית תמצית וניל משובחת

3 ביצים

100 גרם שוקולד חלב מומס

2 כפיות קקאו

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי המלית פרט לשוקולד ולקקאו.

2. יוצקים את התערובת על הבסיס.

3. מאחדים את השוקולד המומס עם הקקאו על ידי בחישה ויוצקים למרכז העוגה.

4. בעזרת סכין יוצרים שמיניות בתערובת הבהירה.

5. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים 45 דקות.

 

 
כל הדרך אל העוגה המושלמת
כל הדרך אל העוגה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.