מעמולים במילוי משמשים ופיסטוקים

 
בתא העליון בתנור: פוקאצ'ה, ובתחתון: מעמולים עשירים
בתא העליון בתנור: פוקאצ'ה, ובתחתון: מעמולים עשירים צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 09:32 05/10/2010

האורחים יחטפו ואתם תקטפו את המחמאות. מעמולים מצויינים לקינוח וגם - מתכון בסיסי לפוקאצ'ה

 
 
 
 
 

מתכון לעוגיות מעמול:

קטנים ושובבים
קטנים ושובבים צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים לבצק:

500 גרם סולת

4\3 כוס קמח

200 גרם חמאה מומסת

1 כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

2 כפות אבקת סוכר

כ-4\3 כוס מים

2\1 כפית מי פריחת הדרים (מי זהר) - לא חובה

 

מצרכים למילוי:

250 גרם משמשים יבשים

100 גרם פיסטוקים קלופים קצוצים דק

1 כף קליפת לימון מגורדת

 

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הסולת, הקמח, אבקת אפיה, מלח ואבקת סוכר. מערבבים את המים ומי פריחת ההדרים.

2. מוסיפים לקערת הסולת-קמח את החמאה המומסת, מערבים מעט, ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים ומערבבים כשלוש דקות לתערובת בצקית אחידה. מכסים ומשהים כחצי שעה. ההשהיה חשובה,שכן בזמן הזה גרגירי הסולת סופחים אליהם את החמאה והמים ומתרככים למידה הדרושה.

3. מכינים את המילוי: מרסקים את המשמשים היבשים לתערובת משחתית מעט.

4. מערבבים את משחת המשמשים עם הפיסטוקים וקליפת הלימון לתערובת אחידה.

5. בעזרת ידיים רטובות מגלגלים מתערובת המשמשים כדורים קטנים בקוטר של כסנטימטר וחצי.

6. צובטים מגוש הבצק כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מגלגלים בין כפות הידיים לכדורים יפים וחלקים. כדאי מאד לעשות זאת עם ידיים רטובות (הכינו קערה עם מים, ומידי פעם טיבלו את הידיים בקערה).

7. מחזיקים כדור בצק בכף יד אחת, ובאצבע המורה (והרטובה) עושים בכדור הבצק גומה. פשט לוחצים את האצבע בתוך הגומה לכוון כף היד בה נמצא הכדור, ומרחיבים את הגומה על ידי הלחיצה ותוך סיבוב הכדור בכף היד. הגומה צריכה להיות די גדולה ועובי הדפנות כ-2-3-מ"מ.

8. מכניסים כדור מלוי אל תוך הגומה, סוגרים את הבצק סביב המילוי, מגלגלים ומהדקים את הכדור. מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומועכים מעט בעדינות.

9. צובטים כל כדור בצק ממולא במצבט מעמול. את המצבט מחזיקים במאונך וצובטים איתו לאורך כדור הבצק, סביב סביב, צביטות עדינות, במרחקים שווים אלה מאלה.

10. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ-15-20 דקות. המעמול צריכים להיות חיוורים ולבנבנים, בשום אופן לא שזופים או-חלילה שחומים.

11. מוציאים מהתנור, בוזקים מעל אבקת סוכר, מקרים מעט וחוגגים.

 

בתא העליון בתנור: מתכון לפוקאצ'ה

הכינו את הסנדוויץ' הטעים בחייכם
הכינו את הסנדוויץ' הטעים בחייכם צילום: אהרוני, ערוץ 10

חומרים לפוקאצ'ה בסיסית:

5.5 כוסות קמח רגיל (עדיף שטיבל) יש אפשרות להחליף עד 10% מהקמח בדורום.

10 גרם שמרים טריים (כפית)

כפית גדושה סוכר

2 כפיות מלח

ליטר מים

   

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את הקמח עם המים בקערה (אפשר קערת המיקסר) וממתינים כ 5 דקות. מוספים שמרים לעיסת הקמח.

2. מרכיבים את המערבל בצורת K למיקסר ומערבבים את העיסה עם השמרים על מהירות בינונית כ 15 דקות. כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים מלח וסוכר מחליפים את ה K בוו לישה וממשיכים עם הלישה עד שהבצק הדליל מתנתק מדפנות הקערה והופך לכדור.

3. מורחים ניר אפיה בשמן זית, מפזרים מעט קמח דורום או קמח תירס על תבנית עמוקה בגודל 20 על 30 ס"מ. מניחים את הבצק על התבנית ונותנים לו לנוח 20 דקות.

4. אחרי שהבצק נח, מותחים אותו בעזרת ידיים רטובות עד שהוא מתאים למימדי התבנית. מניחים את הבצק בצד לתפוח כ- 3 שעות.

5. אחרי שהבצק תפח, אופים 15 דקות בחום גבוה של 250 מעלות בלי טורבו. מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית. (אפשר להכין את הפוקצ'ה יום לפני עד שלב האפיה. שומרים את הבצק המותפח במקרר ואופים לפני ההגשה).

 

טופניג לפוקאצ'ה: קישואים, בצל וזיתים

 

מצרכים:

3 קישואים חתוכים לקוביות

3 שיני שום קצוצות גס

1 בצל אדום קצוץ גס

5 עלי מרווה קרועים

12 זיתים שחורים מגולענים ,פרוסים

3 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

1. מטגנים את המרווה, שום, בצל וקישואים בשמן כשתי דקות.

2. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הזיתים.

3. מפזרים את התערובת על בצק הפוקצ'ה המותפח ואופים כמו במתכון פוקצ'ה בסיסית.

 

סנדוויץ פוקצ'ה

ממלאים פוקצ'ה אפויה בחומרים הבאים:

פלפלים קלויים אדומים וצהובים (אפשר מצנצנת)

גבינת פטה משובחת

טפנד זיתים

עלי בזיליקום

זילוף שמן זית

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

עוגת פרג >>

קובנה עם סחוג >>

עוף עם פטריות בתנור >>

קעריות בשר טחון עם פירה >>

פרגיות בתנור >>

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.