כיכר בשר אפויה עם חצילים

 
כיכר בשר עם חצילים
כיכר בשר עם חצילים צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 09:29 08/10/2010

פרוסות חצילים מטוגנות במילוי תערובת של בשר טחון עם עשבי תיבול וצנוברים

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 חצילים טריים מאורכים, פרוסים לאורך לפרוסות בעובי קצת פחות מסנטימטר
מלח

פלפל שחור טחון טרי

שמן זית

 

למילוי: 

¼ כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

3 עלי מרווה קרועים ביד

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

750 גרם בשר כבש או בקר טחון

½ כוס צנוברים

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

20 עלי ריחן קרועים ביד

מלח

פלפל שחור טחון טרי

2 ביצים

 

אופן הכנה: 

- מטגנים את פרוסות החציל בשמן זית, משני הצדדים עד שהן זהובות. מניחים על נייר סופג.

- מערבבים בקערה את כל שאר החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

- לוקחים תבנית מוארכת ומניחים את פרוסות החצילים המטוגנות כך שקצה אחד שלהן יהיה על תחתית התבנית והקצה האחר יעלה על הדופן וישתפל ממנה. מניחים כך את פרוסות החצילים לסירוגין, פעם לימין ופעם לשמאל.

- כשהתבנית מרופדת כולה בפרוסות החצילים ממלאים אותה בתערובת הבשר ומהדקים מעט.

- מקפלים את פרוסות החצילים על גבי המילוי.

- מכסים בנייר כסף, מחוררים אותו בכמה מקומות ומכניסים לשעה לתנור החם.

- מקררים מעט והופכים את התבנית על כלי מאורך.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

המבורגר עם אגוזים טחונים

ספיחה - לחמה עג'ון

קציצות הודו ברוטב עגבניות

אצבעות שום עם בשר טחון

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לפלפלים ממולאים

 
עוד כתבות במדור אהרוני | בשר - יום ה'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.