בוקר מתוק: פנקייק שיבולת שועל

 
פנקייק משיבולת שועל עם מייפל
פנקייק משיבולת שועל עם מייפל צילום: דניה ויינר
 
עודכן 08:51 07/10/2010

ספורטאים נשבעים בה ותזונאים ממליצים עליה בפה מלא. מוציאים את שיבולת השועל מקופסת הגרנולה ומכינים פנקייק מיוחד עם מרקם פריך ורוטב מייפל מתקתק מעל

 
 
 
 
 
נמכרת בשלוש צורות. שיבולת שועל
נמכרת בשלוש צורות. שיבולת שועל צילום: דניה ויינר

שיבולת שועל - גרגרים, שבבים ואינסטנט

 

  • שיבולת השועל נמכרת בשלוש צורות: גרגרים שלמים, שבבים ושיבולת שועל אינסטנט.
  • גרגרים שלמים נקראים גם שיבולת שועל מלאה מכיוון שהם עטופים בקליפה שקופה (זוהי קליפתו הפנימית של הזרע. החיצונית אינה ראויה למאכל).
  • שבבים זה מה שקורה לשיבולת השועל אחרי שמסירים את קליפתה, גורסים ומעבירים את הזרעים מעין חליטה, שמקצרת את זמן הבישול ומאריכה את חיי המדף שלה.
  • אפשר להכין שבבים תוצרת בית ולשמור על הערכים התזונתיים של שיבולת השועל על ידי טחינת הגרגרים השלמים במעבד המזון.
  • שבבי אינסטנט דומים לשבבים הרגילים אבל מיועדים רק לדייסה. הם עוברים עיבוד נוסף, שמקצר אף יותר את זמן הבישול, ומוסיפים להם גם חומרי שימור ולפעמים גם תבלינים. כמובן שככל שמתרחקים מהדגן המלא הוא מאבד מסגולותיו הבריאותיות (שיבולת שועל מלאה מכילה פי שניים סיבים תזונתיים משיבולת שועל אינסטנט!).
  • השם "קוואקר" הפך שם גנרי לדייסת שיבולת שועל, כשלמעשה מדובר בשם של חברה אמריקאית המייצרת, לצד שיבולת שועל טבעית, גם גרסאות אינסטנט, דגנים ממותקים, עוגיות ושאר מוצרים משיבולת שועל.
  • שיבולת שועל אורגנית עדיפה כיוון שאין בה שאריות של הדברה כימית או ריסוס, היא אינה מכילה חומרי שימור וצבעי מאכל ובגידולה לא מעורבת הנדסה גנטית. 
 

פנקייקס שיבולת שועל

דרך מקורית וטעימה לערוך היכרות ראשונה עם שיבולת שועל. הגרעינים שלה מוסיפים לפנקייקס מרקם פריך ומעניין.

 

חומרים ל-15 פנקייקס:
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה
240 מ"ל (1 כוס) רוויון
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
30 גרם חמאה מומסת
1 ביצה גדולה
לטיגון והגשה:
מעט חמאה
סירופ מייפל

 

אופן הכנה:

- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מחממים מחבת בעלת תחתית מצופה (בסגנון טפלון או אוקולון) עם מעט חמאה, יוצקים חצי מצקת לכל פנקייק ומטגנים בכל פעם 3-2 פנקייקס לפי גודל המחבת. במידת הצורך מוסיפים עוד חמאה. 
- מגישים חם עם סירופ מייפל.

 

המתכון מתוך גיליון אוקטובר של על השולחן, המוקדש לארוחות בוקר.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

מתכון למוס שוקולד מריר

מתכון לעוגת שמרים במילוי ריבת שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

מתכון למאפי גביניות

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.