מאפה בצק עלים עם עגבניות

 
מאפה בצק עלים, ריבת בצל, עגבניות צלויות וגבינת צאן
מאפה בצק עלים, ריבת בצל, עגבניות צלויות וגבינת צאן צילום: ערוץ 10
 
עודכן 10:29 08/10/2010

מנה שמתפקדת כארוחה שלמה וטעימה במיוחד - מאפה בצק עלים עם ריבת בצל, עגבניות צלויות וגבינת צאן

 
 
 
 
 

מצרכים:

400 גרם בצק עלים

גבינת פטה מפוררת

בזיליקום

 

לריבת בצל:

4 בצלים פרוסים דק

60 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

4 עלי מרווה

1 כף תימין

2 כפות סוכר חום

2 כוסות יין אדום

2 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור גרוס.

1 כף רוטב סויה

 

לעגבניות:

12 עגבניות תמר קלופות

שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

כף עלי תימין

מעט סוכר

מלח

פלפל גרוס

 

אופן הכנה:

- מרדדים את הבצק למלבן. מניחים על תבנית אפיה מרופדת. מסמנים בתוך הבצק עם סכין "גדר" ברוחב של קצת יותר מסנטימטר ומקררים את הבצק.

- מכינים את ריבת הבצל: שמים את החמאה והשמן במחבת, עם התימין והמרווה. מאדים בחמאה את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים מלח ופלפל מערבבים דקה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד שלוש דקות. מוסיפים את היין והחומץ ומבשלים כחצי שעה. מקררים.

- מניחים במרכז ריבוע הבצק את ריבת הבצל, עליה את העגבניות. מורחים את העגבניות בשמן זית, ממליחים ומפלפלים, מפזרים מעל מעט סוכר ותימין. מחוררים מעט את העגבניות בקיסם וזולפים עליהן מעט חומץ בלסמי.

- מניחים במרכז ריבוע הבצק את ריבת הבצל, עליה את העגבניות.

- אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

מפזרים מעל את הגבינה והבזיליקום ומגישים.

 

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

לחמניות בטטה מקמח מלא

לחם דגנים ואגוזים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.