ירקות צלויים עם תבשיל חיטה

 
ירקות צלויים בתנור עם תבשיל חיטה
ירקות צלויים בתנור עם תבשיל חיטה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 15:20 08/10/2010

שילוב טעמים ומרקמים - ירקות צלויים בשמן זית ועשבי תיבול לצד תבשיל חיטה עם צימוקים ובצל מטוגן

 
 
 
 
 

ירקות צלויים בשמן זית ועשבי תיבול מוגשים עם יוגורט מתובל

 

מצרכים:

5 גזרים קלופים

4 בצלים קטנים אדומים, קלופים

1 דלורית, קלופה ומנוקה מחרצנים

2 ראשי סלרי, קלופים

4 שורשי פטרוזיליה, קלופים

4  סלקים

1 כרובית, מפורקת לפרחים גדולים

1 ראש שום, מפורק לשיניים (לא קלופות)

2 כפות עלי תימין

2 כפות עלי רוזמרין

6 עלי מרווה

3 עלי דפנה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

כ-1/4 כוס שמן זית

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות. 

- חותכים את הירקות לחתיכות גסות: חוצים את הגזרים לאורכם, וחותכים כל מחצית לשלושה חלקים. חוצים את הבצלים לאורכם. חותכים את הדלורית לרוחבה לשלושה חלקים ואחר כך חותכים כל חלק לאורכו לארבעה פלחים. חותכים את ראשי הסלרי ואת הסלקים לאורכם לשישה פלחים כל אחד. חוצים  את שורשי הפטרוזיליה לרוחבם, ואחר כך חוצים את החצאים העליונים (הרחבים יותר) לאורכם.

- שמים את כל הירקות בתבנית התנור. מוסיפים את השום, עשבי התיבול, מלח ופלפל ואת שמן הזית ומערבבים היטב בידיים. מקפידים שכל הירקות יהיו מצופים בשמן ובתבלינים.

- את הסלקים עושים לחוד, כדי שלא יצבעו את הירקות האחרים.

- מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 60-50 דקות, עד שהם נחרכים ומשחירים בקצותיהם. שימו לב: מאחר ומדובר בכמות גדולה של ירקות, חשוב להוציא את התבנית מהתנור במהלך הצלייה, ולהפוך אותם, כך שאלה שכבר השחירו מעט, יהיו למטה, ואלה שעדיין לא, יעלו למעלה וישחירו מעט אף הם.

 

יוגורט מתובל

 

מצרכים:

כוס יוגורט כבשים

2 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

 

אופן הכנה: 

- מערבבים יחדיו את כל החומרים ומגישים לצד הירקות הצלויים.

 

תבשיל חיטה

 

מצרכים:

3 כוסות חיטה מבושלת במים כחצי שעה

3 כפות שמן זית

2 בצל קצוץ

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

מלח

פלפל גרוס

חצי כפית כורכום

חצי כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה:

- שמים את השמן במחבת כשהוא חם, מטגנים בו את הבצל והפלפל כשתי דקות.

- מוסיפים את החיטה ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות.

- מוסיפים את הצימוקים והתבלינים לעירבוב נוסף.

- מורידים מהאש, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

 

קוסקוס מלא עם עדשים ובטטה

לביבות בטטה עם יוגורט

כדורי שוקולד שילדים אוהבים

מאפה תפוחי אדמה הונגרי

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.