מתכון לעוגת אפרסקים

 
עוגת אפרסקים עם קצפת ליד
עוגת אפרסקים עם קצפת ליד צילום: ערוץ 10
 
עודכן 18:25 08/10/2010

תחתית של בצק חמאה עשיר בניחוח וניל עם מילוי עסיסי של אפרסקים מזוגגים בסוכר וברנדי לצד קצפת אוורירית

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

275 גרם חמאה רכה

250 גרם אבקת סוכר וניל

4 ביצים

1 כפית אבקת אפיה

150 גרם קמח

150 גרם שקדים טחונים

 

מצרכים למילוי: 

6 אפרסקים

30 גרם חמאה

3 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון

2 כפות ברנדי

 

אופן הכנה:

- חותכים את האפרסקים לרבעים.

- שמים במחבת את החמאה, סוכר, לימון וברנדי ומביאים לרתיחה, מוסיפים את האפרסקים ומבשלים אותם בתערובת כשתי דקות. מוציאים ומקררים ושומרים את הסירופ בצד.

- שמים במיקסר את החמאה, סוכר ווניל ומקציפים כחמש דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, את השקדים ורק בסוף את הקמח עם אבקת האפייה.

- יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית ומניחים מעליה את האפרסקים בצורה נאה.

- אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.

- ניתן לקשט את העוגה בקצפת.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

מתכון למוס שוקולד מריר

מתכון לעוגת שמרים במילוי ריבת שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

מתכון למאפי גביניות

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.