המלצה: מתכוניישן - לבשל, לצלם, לאכול ולספר...

 
מבשלות, מצלמות, אוכלות וכותבות על אוכל. דיאנה, דניה ושי-לי
מבשלות, מצלמות, אוכלות וכותבות על אוכל. דיאנה, דניה ושי-לי צילום: מתוך הבלוג
 
עודכן 22:33 10/10/2010

שלוש נשים עם קריירה בתחום האוכל חברו יחד כדי להקים בלוג מרהיב עם מתכונים נהדרים, סטיילינג מפתה ותמונות שעושות חשק ללקק את המסך. וגם: מתכון שאסור לפספס - מאפה עלי גפן במילוי אורז, בשר טחון וצנוברים

 
 
 
 
 

בכל שבוע נביא לכם המלצה לבלוג אוכל ששווה להכניס לרשימת המועדפים. זה שמספק מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

 

את שלושת הנשים מאחורי הבלוג המדהים הזה, הכרנו במקומות אחרים שגם הם, כמובן, כוללים אוכל. שי-לי ליפא היא מתכונאית מופלאה שמאחוריה ספרי בישול כשהאחרון שבהם הוא בישול בריא לילדים, דיאנה לינדר היא עורכת ספרי בישול וסטייליסטית מזון שהופכת את האוכל ליצירת אמנות מפתה (נראה אתכם מתאפקים לא להכין את המתכונים המדהימים האלה) ודניה ויינר היא צלמת מזון שאין מילה שמגדירה אותה טוב יותר מאשר קוסמת עם מצלמה.

 

ואחרי כל זה, אתם יכולים לתאר לעצמכם כמה הופתענו (ושמחנו) לגלות את הבלוג הזה, שמשלב מקצועיות ואהבה ענקית לתחום האוכל. מתכוניישן, הוא לא רק ספר בישול אינטרנטי, יש בו אמנם מתכונים מוצלחים במיוחד אך תוכלו למצוא בו גם טיפים וסיפורים מאחורי הקלעים של צילום מזון, המלצות על מקומות, אתרים ומסעדות ואפילו גילינו שבקרוב מאוד תפתח סדנת צילום וסטיילינג שתכלול 7 מפגשים שבסופם תוכלו לדעת איך לגרום לאוכל שלכם לא רק להיות טעים, אלא גם להפוך לפוטוגני.

 

 
המענה האולטימטיבי לשוקוהליסטים
המענה האולטימטיבי לשוקוהליסטים צילום : דניה ויינר
 

הדבר הראשון שעשינו אחרי שמצאנו את הבלוג הזה (ואחרי שהצטרפנו לקבוצת הפייסבוק שמונה כיום 500 חברים), היה לנבור במתכונים וכמובן להכין, לפחות, את אחד מהם. ואכן, יום אחרי צצה לה עוגת שוקולד (איך לא?) במרקם נימוח שעלתה במהרה לטופ רשימת הקינוחים האהובים עלינו.

 

אז למה אתם מחכים? בואו להציץ אל תוך עולמן המיוחד של הנשים מאחורי האוכל שאתם רואים במגזינים, באתרים וכמובן בבלוג המופלא שלהן (אגב, שי-לי לא פעילה זמנית בבלוג אבל אנחנו מבטיחים לכם שרוח הבלוג נשארת בעינה ועוד נחזור ונתהה גם על קנקנה בקרוב).

 

נעים להכיר

דניה ויינר - בוגרת מכללת הדסה, צלמת אוכל מקצועית, בתחום כבר 10 שנים. עובדת עם חברות מזון מסחריות, עיתונים כמו "על השולחן", "סגנון" ומצלמת ספרי בישול. בעלת סטודיו ביפו. מעבר לזה שצילום מזון זה התחום המקצועי שלי אני מבשלת המון, אוספת מתכונים ומתנסה על המשפחה וחברים.

 

דיאנה לינדר - סטייליסטית המתמחה בצילום מזון, כותבת מתכונים ועורכת ומתרגמת ספרי בישול. עליתי לארץ בשנת 2003 מלוס אנג'לס. למדתי בישול בבישולים ועבדתי כשפית בכמה מסעדות בארץ. בעקבות אכזבה מעבודה מעשית במטבחי מסעדות חיפשתי כיוון חדש שישמר את אהבתי לאוכל וכך הגעתי לתחום הסטיילינג.

 
לא נמאס אף פעם. פסטה ברוטב עגבניות ותרד
לא נמאס אף פעם. פסטה ברוטב עגבניות ותרד צילום: דניה ויינר

איך הכל התחיל?

הרעיון התחיל בזמן חופשת הלידה שלי (דניה). שי לי ואני משתפות פעולה באופן מקצועי כבר הרבה שנים ולאור זה גם נוצרה חברות קרובה. בזמן חופשת הלידה הצעתי לשי לי להרים יחד בלוג אוכל שישלב מתכונים וצילומים מקצועיים. הרגשתי שישנם הרבה בלוגים ישראלים מקסימים אבל חסר בלוג ששם דגש על צילום ואסתטיקה. אחרי מספר חודשים שפעלנו רק שי לי ואני הצטרפה דיאנה. בזכותה הרמנו בלוג מקביל באנגלית ושידרגנו את נושא הסטיילינג. למרות הגדרת התפקידים המובהקת הבלוג התפתח בצורה כזו שכל אחת תרמה ותורמת את מתכוניה הטובים ביותר. לאחרונה שי לי נאלצה לעזוב את הבלוג מסיבות אישיות אבל דיאנה ואני ממשיכות אותו ומפתחות אותו לכיוונים חדשים, הרבה שיתופי פעולה עם אנשים ושפים מהתחום.

 

מה הסטייה קולינרית שלכם?

דניה - קינוחים לבנים: קרם ברולה, מלבי, פנקוטה, גלידת וניל. מתוק ולבן.

דיאנה - חומרי גלם טובים. לחם טרי, עגבנייה מהאשכול (בקיץ) עם שמן זית איכותי ובלסמי משובח, זו המנה המושלמת.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לכם אף פעם?

דניה - פסטה.

דיאנה - פסטה ולחם (פחמימות).

 

הפוסט שעשה הכי הרבה כניסות?

הפוסט שעשה הכי הרבה באזז היה ביקורת שכתבתי (דניה) על "הסלון" של אייל שני. אייל כנראה תמיד יעורר באזז ויפתח דיונים. יש אליו יחסי אהבה שנאה בציבור הישראלי. אגב, הגעתי לסלון כדי לצלם כתבה עבור הוושינגטון פוסט שכנראה גם שם הבינו שאייל מעורר עניין.

 

 מה לעולם לא תאכלו?

דניה - סלט אוזני חזיר.

דיאנה - אין דבר כזה, אני טועמת כל דבר לפחות פעם אחת (אלא עם כן מדובר על אויסטירים, ואז אני טועמת כמה פעמים).

 

המסעדה האהובה עליכן?

דניה - "הבית התאילנדי". המטבח האהוב עלי בעולם ושם הם נאמנים לטעמים שאכלתי בתאילנד. אפילו כשחזרתי עם בעלי מדרום ספרד ביקשנו מהמונית של השדה שתיקח אותנו ישירות לבית התאילנדי.

דיאנה - בארץ, הרברט סמואל. כמובן לא לכל יום אבל אף פעם לא מאכזבת באירועים מיוחדים. הם עושים שימוש כל כך נכון בחומרי גלם מקומיים משובחים. בחו"ל, פיצרייה מוצה של מריו בטאלי בלוס אנגלס, איטלקי כמו שצריך.

 

בלוג אוכל אחר שתרצו להמליץ עליו?

דניה - אני רוצה להמליץ על בלוג אוכל מחו"ל, יש המון בלוגים מדהימים ואני בוררת אותם בעיקר לפי מראה עיניים וצילומי אוכל. what Katie ate הוא אחד המציאות האחרונות שלי ויש בו צילומים מעוררי השראה.

דיאנה - cannelle et vanille. האישה מאחורי הבלוג גם מצלמת, גם עושה את הסטיילינג וגם את המתכונים והיא בהחלט ראויה להערכה. 

 

אחרי כל זה, לא ניתן לכם ללכת בלי לפנק אתכם במתכון מתוך הבלוג - מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז.

 

 
מנת רושם גם מבחינת מראה וגם מבחינת טעם: מאפה עלי גפן
מנת רושם גם מבחינת מראה וגם מבחינת טעם: מאפה עלי גפן צילום : דניה ויינר
 
 

כמעט כל יום אני נחשפת למנות חדשות. לאורך הקריירה אספתי לעצמי את אלה שאהבתי במיוחד והן נכנסות לרפרטואר הקבוע שלי בבית, זו אפילו נכנסה לחמישייה הפותחת. את המנה הזו טעמתי במהלך צילומים למגזין "על השולחן", כשנשלחתי לצלם כתבה על תרבות האוכל בצפון הארץ. למלון מצפה הימים הגיעו שפים מכל קצוות הגולן והגליל עם מנות שונות, כשהמוצלחת ביותר לטעמי הייתה המנה הזו, של ענת אוטולונגי ממלון הסקוטי בטבריה.

 

רותם (הסטייליסטית של "על השולחן") ואני פשוט התמוגגנו ממנה. מאז יוצא לי להכין את המאפה לפחות פעם בחודש. זו מנת רושם גם מבחינת מראה וגם מבחינת טעם, אז אני שומרת אותה בדרך כלל לאותם מפגשים שאני רוצה להפגין ביצועים במטבח. מבחינתי, הדבר הכי טוב במנה הוא קלות ההכנה שלה - לא צריך לגלגל עלים במשך שעות ותכלס, תוך 20 דקות המאפה בתנור.

 

מגישים עם רוטב יוגורט (יוגורט שתובל בשום, מלח, מעט מיץ לימון ושמן זית), ואפשר גם לשדרג את הרוטב במעט טחינה גולמית. מי ששומר כשרות יכול לוותר על רוטב היוגורט ולהגיש פשוט רוטב על טהרת הטחינה.

זהו. תהנו! ותספרו לי אם המנה נכנסה לחמשת הגדולים שלכם.

 

דניה.

 

 
העגבניות המיובשות ממתינות למילוי הבשר
העגבניות המיובשות ממתינות למילוי הבשר צילום : דניה ויינר
 

החומרים לתבנית בגודל 20*30:

1 צנצנת עלי גפן כבושים

1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות או שרי מיובשות שלמות

100 גרם צנוברים קלויים

 

למלית:

3 כפות שמן זית

2 בצלים קלופים וקצוצים

3 שיני שום קלופות וקצוצות

500 גרם בקר טחון עם מעט שומן כבש (או 500 גרם בשר כבש טחון)

מלח ופלפל שחור גרוס

חופן עלי נענע קצוצים

2 כוסות אורז ריזוטו עגול

 

לרוטב:

4 כוסות מים

מיץ מלימון אחד

1 כף שמן זית

3 שיני שום קלופות ופרוסות דק

מלח ופלפל שחור גרוס

 

 
מכינים את המילוי
מכינים את המילוי צילום : דניה ויינר
 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שוטפים את עלי הגפן היטב כדי להיפטר מהמליחות. אני מפרידה אותם, יוצקת עליהם מים רותחים, מניחה לכמה דקות ואחר כך שוטפת במים קרים 3 פעמים.
  3. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומפזרים רבע מכמות העגבניות המיובשות ורבע מכמות הצנוברים (בצילום אין צנוברים כי לא הצלחתי להשיג...אבל שווה להוסיף).
  4. מכינים את המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שום ומאדים כדקה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את שאר העגבניות המיובשות והצנוברים ומערבבים. מוסיפים נענע קצוצה ולבסוף את האורז, מטגנים תוך כדי בחישה עד שהאורז משנה את צבעו ומסירים מהלהבה.
  5. מרכיבים את המנה: מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בשכבה של עלי גפן כשהאדרה שלהם כלפי מעלה. מניחים מחצית מהמלית ומרפדים בעוד שכבה של עלים. מניחים את שאר המלית ומסיימים בשכבה של עלי גפן שבולטים קצת משולי התבנית. תוחבים את עלי הגפן שבולטים מהצדדים לתוך התבנית כך שכל האורז מכוסה בעלים.
  6. מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה מים בסיר, מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, שום ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים על המאפה ומכסים ברדיד אלומיניום.
  7. אופים שעה. מוציאים מהתנור וממתינים כרבע שעה לפני שהופכים על צלחת הגשה.

 

 
למי ששומר כשרות אפשר לוותר על היוגורט ולהגיש עם טחינה
למי ששומר כשרות אפשר לוותר על היוגורט ולהגיש עם טחינה צילום : דניה ויינר
 

פספסתם את ההמלצות הקודמות שלנו? 

GourmeTel-Aviv - צחי ורוני מבשלים

מתוקים שלי - שירלי נמש

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 
עוד כתבות במדור טעים ברשת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.