מתכון לטארט שוקולד עשיר

 
טארט שוקולד
טארט שוקולד צילום: flickr, david mckelvey
 
עודכן 08:31 12/10/2010

דודו אוטמזגין מכין טארט מבצק פריך עם מילוי של שוקולד מריר וציפוי של גנאש שוקולד עם שמנת מתוקה

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

450 גרם חמאה

270 גרם אבקת סוכר

90 גרם אבקת שקדים

חצי כפית מלח

125 גרם ביצים

750 גרם קמח

 

מילוי שוקולד:

1 מקל וניל

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

3 ביצים

2 חלמונים

50 גרם סוכר

קורט מלח

 

לציפוי גנאש:

120 גרם שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר

 

אופן הכנה לבצק:

  1. בתוך מקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והאבקת סוכר ומערבבים במהירות איטית.
  2. מוסיפים את הביצים ואת המקל וניל בהדרגה.
  3. מנקים את דפנות המיקסר ומוסיפים את הקמח והאבקת שקדים.
  4. מעבירים את הבצק לכלי ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
  5. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים על תחתית בקוטר 24. מהדקים את דפנות הפאי.
  6. מכניסים את הפאי לפריזר עד להתייצבות.
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מכסים בנייר אפייה שעליו שעועית (מוודא משקולת) ואופים 20 דקות עד שהתחתית חצי אפויה.

 

אופן הכנת המילוי:

  1. ממיסים את החמאה והשוקולד על בן מארי.
  2. מקציפים את הביצים, חלמונים, סוכר וקורט מלח לקצף תפוח ובהיר.
  3. מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך הביצים ומקפלים בצורת עטיפה.
  4. מוזגים על תחתית הפאי החצי אפויה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' 175 מעלות 20 דקות.
  6. נותנים לפאי להתקרר בטמפ' החדר.

 

לגנאש:

- מרתיחים על הגז את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסת השוקולד.

- יוצקים על הפאי בצורה אחידה.

- שומרים בקירור.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

מתכון למוס שוקולד מריר

מתכון לעוגת שמרים במילוי ריבת שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

מתכון למאפי גביניות

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.