3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

 
שילוב מפתיע של טעמים. ירון שנבל
שילוב מפתיע של טעמים. ירון שנבל צילום: יח"צ
 
עודכן 12:39 10/10/2010

מתכון בסיסי להכנת פוקאצ'ה מעולה עם מעטה פריך ופנים רך ואוורירי. וגם: 3 אופציות לשדרוג

 
 
 
 
 

אחרי 6 שנים בשירות הבטחון החליט שף ירון שנבל לנטוש את המשרד והמחשב ולטוס לניו יורק ללמוד בבית הספר The French culinary institute. כעבור 4 שנים, ואחרי שעבד כשף במסעדות בניו יורק, חזר לארץ, כאן הוא מנהל את הקייטרינג "שולחן השף". בין שאר המנות ששנבל מתמחה בהם, נמצאות הפוקאצ'ות שמאופיינות בשילוב טעמים מפתיע ומיוחד שכולל מתקתקות מעודנת (ענבים) עם מליחות ופיקנטיות (גבינה כחולה, בצל).

 

פוקאצ'ה בסיסית

 

מצרכים לבצק: 

500 גרם קמח (רצוי שטיבל 1 או קמח פוקצ'ה) 

250 מי"ל מים

25 גרם שמן זית

200 גרם מחמצת

15 גרם מלח

4 גרם שמרים טריים

 

להכנת הבצק:

- מניחים בקערת מיקסר עם חיבור של וו, את המים, מחמצת, קמח ושמרים.

- לשים את כל החומרים כשתי דקות על מהירות נמוכה ומוסיפים את השמן והמלח.

- לשים עוד כ-8 דקות במהירות גבוהה. משמנים קערה ומעבירים אליה את הבצק.

- שמים במקרר למינימום של 24 שעות עד 48 שעות.

 

מצרכים למחמצת: 

100 גרם קמח לבן

110 גרם מים

5 גרם שמרים

 

להכנת המחמצת:

- מערבבים את כל החומרים בקערה. משאירים על השיש למשך 12 שעות. אחרי 12 שעות המחמצת מוכנה.

 

 
שחקו עם התוספות שאתם אוהבים. פוקאצ'ה זיתים ובצל סגול
שחקו עם התוספות שאתם אוהבים. פוקאצ'ה זיתים ובצל סגול צילום : יח"צ
 

פוקצ'ה עם שמן זית וטימין

 

מצרכים: 

בצק פוקצ'ה

שמן זית

מלח אטלנטי

עלים משישה גבעולי טימין

 

אופן הכנה: 

- לוקחים בצק פוקצ'ה שכבר תפח במקרר מעל 24 שעות. על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשלושה כדורים שווים, מניחים ברווחים אחד מהשני, מכסים ונותנים לתפוח כשעתיים וחצי עד שלוש, עד שהבצק נעשה מאוד רך ומשוחרר.

- בתנור שחומם מראש לטמפרטורה הכי גבוהה, מניחים בתחתית התנור אבן לפוקצ'ה.

- לוקחים כדור בצק, מרדדים עם האצבעות ומותחים אותו על מנת שיתאים לגודל של האבן בתנור. מניחים את הבצק על מגש פיצות (למי שאין מגש פיצות, ניתן להשתמש במגש אפייה הפוך שקומח. מניחים על הבצק פוקצ'ה המרודד, שמן זית, מלח וטימין.

- מכניסים לתנור ואופים עד שמזהיב.

  • אם לא רוצים להשתמש באבן, ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים ולהשתמש במגשי אפייה.

 

פוקצ'ה עם גבינה כחולה ובצל סגול

 

מצרכים: 

בצק פוקצ'ה לאחר שהות במקרר מעל 24 שעות

200 גרם גבינה כחולה

2 בצלים סגולים בינוניים

כוס ענבים

מלח אטלנטי

שמן זית

 

אופן הכנה:

- מדליקים את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה. משמנים שני מגשי אפייה עם שכבה עבה של שמן זית ומחלקים את הבצק שווה בין שני המגשים, מכסים אותו ונותנים לו לתפוח שעה.

- אחרי שעה, מותחים את הבצק לצדדים שיתאים לגודל התבנית ונותנים לו לתפוח עוד שעה (בסך הכל שעתיים).

- פורסים את הבצל לפרוסות דקות וחוצים כל ענב לחצי. מפזרים מעל בצק הפוקצ'ה את הבצל, הענבים ומפוררים מעל את הגבינה.

- מזלפים שמן זית מעל הכל וזורים מלח גס. מכניסים לתנור במיקום הכי נמוך בתנור, רצוי על רצפת התנור, לכ-10 דקות או עד שהפוקצ'ה מזהיבה ומשחימה מעט.

 

 
פוקצ'ה עם עגבניות ובצל סגול
פוקצ'ה עם עגבניות ובצל סגול צילום : יח"צ
 

פוקצ'ה עם עגבניות ובצל סגול:

 

מצרכים:

בצק פוקצ'ה

3 עגבניות בשלות פרוסות

שני בצלים סגולים פרוסים

מלח אטלנטי

שמן זית

 

אופן הכנה: 

- מדליקים את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה. משמנים שני מגשי אפייה עם שכבה עבה של שמן זית ומחלקים את הבצק שווה בין שני המגשים. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח שעה.

- אחרי שעה, מותחים את הבצק לצדדים שיתאים לגודל התבנית ונותנים לו לתפוח עוד שעה (בסך הכל שעתיים).

- מפזרים את העגבניות בצורה שווה על פני הבצק, מעליהם את הבצלים ומעל הכל מלח אטלנטי. בוזקים מעט שמן זית.

- מכניסים לתנור במיקום הכי נמוך בתנור, רצוי על רצפת התנור, לכ-10 דקות או עד שהפוקצ'ה מזהיבה ומשחימה מעט.

 

ספיחה - לחמה בעג'ין 

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

לחמניות בטטה מקמח מלא

לחם דגנים ואגוזים

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.