מתכון לקינואה עם עדשים וסלק

 
קינואה עם עדשים וסלק
קינואה עם עדשים וסלק צילום: ערוץ 10
 
עודכן 15:34 11/10/2010

תבשיל קינואה עם בצל מטוגן, עדשים שחורות וקוביות של סלק מזוגגות בתרכיז רימונים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 כוסות קינואה מבושלת ומיובשת

4\3 כוס עדשים שחורות

4 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

1 כפית כרוכום

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

לסלק:

2 סלקים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

1 כף שמן זית

3 כפות סוכר

3 כפות תרכיז רימונים

2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כוס מים

 

אופן הכנה:

- שמים במחבת את הסלק עם שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד שהסלק רך ומזוגג מעט ויש סביבו סירופ סמיך.

- מבשלים את העדשים בסיר עם מים כחצי שעה, עד שהן רכות דיין, אך עדיין מוצקות. מסננים.

- מכינים את הקינואה: שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל תוך עירבוב כשלוש דקות.

- מוסיפים את הקינואה, מלח, פלפל וכורכום ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן תוך ערבוב שלוש דקות נוספות.

- מעבירים את תבשיל הקינואה לכלי הגשה, יוצקים עליו את קוביות הסלק המזוגגות ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכונים עם קינואה? נסו את אלה:

קינואה עם עשבי תיבול וחמוציות

סלט קינואה עם שקדים

סלט קינואה עם אפונה ונבטים

ריזוטו קינואה ובטטה

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.