3 דרכים להכין סלטי סלק

 
סלט סלק עם כוסברה וכמון
סלט סלק עם כוסברה וכמון צילום: דניאל לילה
 
עודכן 08:31 12/10/2010

הוא נחשב לתרופה האולטימטיבית לחיזוק מערכת הדם, יש לו מראה צבעוני ומפתה והוא בעיקר טעים ומתאים למגוון מאכלים

 
 
 
 
 

מה כל כך בריא בסלק?
ברפואה האנגלית המסורתית הסלק נחשב לתרופה האולטימטיבית לחיזוק ולתמיכה במערכת הדם. מרפאים טבעיים משתמשים בו לטיפול בחוסר איזון בדם ולהפרעות במערכת החיסונית ומכנים אותו "צמח החיוניות". במילים אחרות: אכלו סלק והרבה! כדאי לדעת שהבטנין (הצבע האדום הכהה) יכול לגרום לצביעת הפרשות הגוף. תופעה זאת אינה מזיקה ותיעלם ברגע שמפסיקים לצרוך את הסלק.

 

סלט סלק עם כוסברה וכמון

4 מנות | 10 דק' הכנה
סלט עם תיבול ים תיכוני קלאסי. לפני ההגשה מפוררים מעט גבינת גורגונזולה, שמחמיאה למתיקות הסלק. 

 

מצרכים:
4 סלקים מבושלים מראש, קלופים וחתוכים למקלונים

1 שן שום קצוצה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון או חומץ יין אדום
3/4-1/2 כפית כמון טחון
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
50 גרם צנוברים קלויים

- מערבבים את כל החומרים ומגישים צונן.

 

גיוונים:

  • מוסיפים לתערובת העשבים בזיליקום ונענע.
  • מפוררים מעל גבינת גורגונזולה.
  • מוסיפים תפוח עץ קלוף, ללא ליבה חתוך למקלונים.
  • מוסיפים קולרבי קלוף וחתוך למקלונים.
  • מוסיפים לימונים כבושים קצוצים.
 
סלט שורשים אסיאתי עם סלק
סלט שורשים אסיאתי עם סלק צילום: דניאל לילה

סלט שורשים אסיאתי עדין

4 מנות | 10 דק' הכנה
משתמשים בסלק חי ומקבלים סלט עם מרקם מתפצח, שעושה כיף בפה.

 

מצרכים:

2 סלקים טריים (ללא בישול) קלופים ומגוררים דק
1 שורש סלרי קלוף ומגורר דק (או גבעול קצוץ)
1 גזר קלוף ומגורר דק
4 צנוניות בקליפתן מגוררות
1 כף ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק
3 כפות שמן קנולה
2-1 כפיות שמן שומשום
1 כף חומץ אורז או מיץ לימון סחוט טרי
קורט סוכר
עלים מ-3 גבעולי נענע (או בזיליקום) חתוכים לרצועות דקות
עלים מ-3 גבעולי כוסברה

- מערבבים את כל המרכיבים ומגישים מייד.

 

גיוונים:

  • מוסיפים קולרבי, שומר או תפוח קלוף ומגורר דק.
  • מתבלים בשמן זית ולימון במקום בשמן שומשום ושמן קנולה.

 

איך מבשלים סלק?
מי שלא יכול לדחות סיפוקים קונה סלק בוואקום - מבושל ומוכן לאכילה, אבל כמו כל ירק מומלץ לקנות טרי ולבשל בבית. 

  • ?שוטפים היטב ומבשלים במים מומלחים ברתיחה עדינה כשעה או עד לריכוך. ?
  • שוטפים היטב, מייבשים ואופים ב-180 מעלות על מצע של מלח גס.
  • ?אפשר גם לעטוף את הסלק ברדיד אלומיניום ולאפות ב-180 מעלות עד לריכוך (שעה וחצי עד שעתיים). ?

 

מנדולינה - חביבת השפים
היא נמצאת במטבחים של מרבית המסעדות ונותנת לקרפאצ'ו סלק מראה אחיד, דקיק ומרשים במיוחד. בעגה המקצועית קוראים לה מנדולינה אבל בסך הכול מדובר בפורס ירקות. יתרונה בכך שאפשר לפרוס בעזרתה פרוסות דקיקות ואחידות של כל דבר כמעט (ירקות, פירות ואפילו בצק) גם ללא מיומנויות של שף.

 

המנדולינה אינה דורשת חיבור לחשמל ולא תופסת מקום על השיש. אפשר להשיג אותה במרבית החנויות לבשלנים ביתיים. מנדולינה סבירה תעלה לכם 150 שקל לפחות, אבל מדובר באחת ההוצאות המשתלמות שתעשו. הקפידו לקנות מכשיר עם מיתקן הגנה על הלהבים, כדי שלא תיחתכו.

 
קרפאצ’ו סלק ונבטוטים בשמן שומשום
קרפאצ’ו סלק ונבטוטים בשמן שומשום צילום: דניאל לילה

קרפאצ'ו סלק ונבטוטים

4 מנות | 10 דק' הכנה 
מתאבן פשוט ובסיסי שתמיד מצליח. להכנת הסלט דרושה מנדולינה (פורס ירקות, ראו בהמשך) או קולפן רחב.

 

מצרכים:

3 סלקים מבושלים מראש וקלופים
50 גרם נבטוטים
2 כפות שמן זית (או קנולה)
1 כפית שמן שומשום
1 כפית מיץ לימון או חומץ אורז
מלח ים

- פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה או קולפן ומניחים בצלחת הגשה. 
- מפזרים מעל נבטוטים. מזלפים שמן זית, שמן שומשום ולימון ומתבלים במלח.

 

גיוונים:

  • אפשר להכין גם מסלק חי.
  • במקום נבטים פורסים שבבים של פרמזן. מתבלים במלח ים, שמן זית ומיץ לימון. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מייד.
  • מוסיפים רצועות ארוכות ודקות של גזר טרי ושל שורש סלרי. מתבלים במיץ לימון ושמן זית (במיוחד את הסלרי) למניעת השחרה.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

סלט פטרוזיליה ברוטב לימון ודבש

סלט עוף פריך

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.