נתחי סלמון אפויים

 
בתא העליון בתנור: סלמון אפוי, ובתחתון: עוגת גבינה ואגסים
בתא העליון בתנור: סלמון אפוי, ובתחתון: עוגת גבינה ואגסים צילום: נענע 10
 
עודכן 11:29 11/10/2010

מתכון לנתחי סלמון ברוטב עגבניות, וגם - עוגת גבינה ואגסים שמתאימה לכל אירוח

 
 
 
 
 

בתא העליון בתנור: סלמון אפוי ברוטב עגבניות:

הדג הכי מוכשר שיש
הדג הכי מוכשר שיש צילום: יח"צ

מצרכים:
6 נתחים של פילה סלמון
מעט שמן זית
6 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב:
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
2 שיני שום
20 עלי בזיליקום
5 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מעט צ'ילי גרוס
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
- שמים במחבת את השמן ומוסיפים את שיני השום
- מוסיפים את העגבניות, מלח פלפל וסוכר, מעט צ'ילי ועלי בזיליקום
- ממליחים ומפלפלים את הדגים. מדביקים על כל דג עלה מרווה
- מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון וכשהוא חם מאד מטגנים בו את הדגים דקה מכל צד. מעבירים לכלי עם הרוטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לעשר דקות

 

בתא התחתון בתנור: עוגת גבינה ואגסים:

גם יפה וגם אופה
גם יפה וגם אופה צילום: יח"צ

תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 משומנת בספריי שמן

מצרכים (בצק פריך):
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

מצרכים (תערובת הגבינה):
135 גרם סוכר (2/3 כוס)
40 גרם קמח תפוחי אדמה (1/3 כוס)
400 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
2 טיפות תמצית וניל

מצרכים (ציפוי האגסים):
6 -7 אגסים קטנים
2 מקלות קינמון
גרגרים מ 1 מקל וניל
1/4 לימון
250 גרם סוכר
2 ו-1/2 כוסות מים

מצרכים (קראמבל):
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 1 כף)
80 גרם שקדים מולבנים טחונים (1 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית קינמון

מצרכים (שמנת חמוצה):
300 גרם שמנת חמוצה
30 גרם אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

 

ציפוי אגסים:
- מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים בעזרת כפית את הליבה
- מכניסים את כל שאר המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-3 דקות
- מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה
- מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד

ציפוי קראמבל:
- מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת פרורי בצק
- מפזרים על תבנית ואופים כ- 20 דקות בחום של 160 מעלות
- מוציאים ומניחים בצד

ציפוי שמנת חמוצה:
- טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד

בצק פריך:
- מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל
- מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק
- מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית
- אופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות (כשהתנור חומם מראש) מוציאים ומצננים

תערובת הגבינה:
- מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי
- מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה
- חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן
- אופים למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות (כשהתנור חומם מראש), מנמיכים ל-170 מעלות , אופים למשך 20 דקות נוספות ומוציאים
- מצננים כ-10 דקות ומורחים שכבה דקה של ציפוי השמנת החמוצה
- מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת
- מוציאים, מניחים מעל את האגסים, ביניהם מפזרים את פרורי הקראמבל ומגישים

המתכון באדיבות רולדין - רשת קונדיטוריות ובתי קפה

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.