שבלולי פיצה

 
בתא העליון בתנור: שבלולי פיצה, ובתחתון: מאפה במילוי גבינה וריבת תות
בתא העליון בתנור: שבלולי פיצה, ובתחתון: מאפה במילוי גבינה וריבת תות צילום: נענע 10
 
עודכן 09:04 12/10/2010

הכינו את הילדים וצאו להרפתקאה שתיקח אתכם להכנת הפיצה הכי פופולארית בבית, וגם - לקינוח מצויין של שושני גבינה וריבה

 
 
 
 
 

בתא העליון בתנור: שבלולי פיצה במלית רוטב עגבניות וגבינה

השבלולים מחפשים בית חם
השבלולים מחפשים בית חם צילום: יח"צ

המרכיבים (ל- 32 שבלולים):

לבצק:
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
1 שקית (10 גרם, 2 ו-1/2 כפיות) אבקת אפייה
2/3 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חב' (240 גרם) גבינה לבנה 5%

למלית:
200-240 גרם (כ-2/3 צנצנת) רוטב פסטה פיקנטי
150 גרם גבינת קצ'קבל, מגוררת

לזיגוג:
1 ביצה
2 חלמונים
קורט נדיב של מלח
קורט נדיב של סוכר
לעיטור: שומשום
עזרים: נייר אפייה, מברשת

אופן ההכנה:

- מניחים קמח, אבקת אפייה ומלח במעבד מזון ומעבדים במשך כמה שניות
- מוסיפים קוביות חמאה קטנות בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי
- מוסיפים גבינה לבנה ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 20-30 דקות
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
- מפזרים מעט קמח על גבי משטח עבודה, מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים ל-3 חלקים מרדדים פיסת בצק לצורת מלבן וקוטמים את שוליו בעזרת סכין, לקבלת מלבן יפה.
- מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות על מלבן הבצק, בעזרת כף
- מפזרים 1/3 מכמות הקצ'קבל ומגלגלים את הבצק פנימה, תוך כדי הידוק קל, עד לקבלת גלילה
- מניחים את הגלילה שהתקבלה על גבי תבנית או צלחת מוארכת ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות, כדי שתחתך יפה
- בעזרת סכין נקייה, חותכים פיסות ברוחב 1/2-2 ס"מ מהגלילה. מעת לעת מנקים את הסכין בעזרת מגבת נייר, כדי שייחתכו פיסות נקיות. מניחים את הפיסות על גבי התבנית, כשצורת השבלול פונה מעלה. ממשיכים כך עם שתי פיסות הבצק הנותרות
- טורפים את מרכיבי הזיגוג: ביצה, חלמונים, מלח וסוכר
- מושחים את השבלולים בתערובת, בעזרת מברשת, ומפזרים שומשום בנדיבות
- מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 20 דקות
- מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים

המתכון באדיבות "הרדוף - תוצרת מזון אורגני".

 

בתא התחתון בתנור: בצק שמרים במילוי ריבת תות וגבינה

המתינו לריחות
המתינו לריחות צילום: יח"צ

מתכון לתבנית בובקה או לסיר פלא

מצרכים לבצק:
50 גרם שמרים טריים
2 וחצי כפות סוכר
רבע כוס מים (מהברז)
כוס חלב 3%
6 כוסות קמח (מנופה)
2 חבילות חמאה (סה"כ 200 גרם)
3 ביצים + 1 חלמון (הצהוב)
קורט מלח דק

מצרכים למילוי:
100 גרם ריבת תות
2 חבילות טוב טעם
כוס סוכר
ביצה
2 פקקים תמצית ווניל

אופן הכנה:
- מילוי: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים פרט לריבה
- גלזורה: חלמון ביצה מעורבב עם 3 כפות מים, להברשת העוגה (לפני כניסתה לתנור)
- לעוגה: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק היבשים ולשים כדקה
- מוסיפים לקערת המיקסר את שאר חומרי הבצק (הרטובים) ולשים כשתי דקות
- נותנים לבצק לנוח (בקערת המיקסר) כ - 10 דקות ולשים אותו בשנית כשתי דקות נוספות
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, מרדדים כל עלה לעובי של כ- 1 ס"מ
- מורחים כל עלה בריבה ועל הריבה את תערובת הגבינה ומגלגלים לצורת גליל
- חותכים כל גליל ל- 6 חתיכות (שושנים) ומסדרים בתבנית בובקה (עם החור באמצע) משומנת ומקומחת את השושנים שנוצרו באופן צמוד
- מברישים את השושנים שבתבנית עם החלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ - 200 מעלות כ - 40 דקות

המלצת השף:
1. להוסיף שבבי שקדים לתערובת הגבינה
2. ניתן להרטיב קלות את העוגה לאחר האפייה עם מעט רוזטה (משקה שקדים)
3. ניתן להמיר את ריבת התות בכל ריבה אחרת לבחירתכם

המתכון באדיבות שף ברק חי חורש לטרה

 

עוד ב'דיאטה של המדינה':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.