מתכון למג'דרה

 
מג'דרה - אורז, עדשים ובצל מטוגן
מג'דרה - אורז, עדשים ובצל מטוגן צילום: flickr jules stonesoup
 
עודכן 14:07 12/10/2010

שילוב טעמים מנצח של אורז, עדשים ובצל מטוגן. תוסיפו לזה סלט ירקות ויש לכם ארוחה מעולה שלא זקוקה למנת בשר

 
 
 
 
 

נהוג להגיש מאכל זה של אורז ועדשים כארוחה חלבית ירושלמית מלווה ביוגורט.

 

מצרכים:

1 כוס עדשים ירוקים שרויים
2 בצלים קצוצים דק
3 כפות שמן
מלח ופלפל
2 כוסות אורז שטוף ומושרה במים כשעה
1/2 כפית כורכום
11/2 כוסות מים
3 בצלים פרוסים לסהרונים
3 כפות שמן

 

אופן הכנה:

- מרתיחים את העדשים בכמות מים המכסה אותם, עד שיתרככו והמים יתאיידו (כ-20 דקות). 
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא מקבל גוון זהוב, מוסיפים אותו לעדשים ומתבלים במלח ופלפל.

- מוסיפים את האורז, הכורכום ו-11/2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה 20 דקות. מערבבים מדי פעם במזלג.
- מטגנים את הבצלים הפרוסים ב-3 כפות שמן עד שמתקבל גוון שחום. מקשטים את האורז והעדשים בפרוסות בצל מטוגנות. מגישים עם יוגורט.

 

מאפה עלי גפן במילוי בשר ואורז 

קוסקוס מלא עם עדשים ובטטה

לביבות בטטה עם יוגורט

כדורי שוקולד שילדים אוהבים

מאפה תפוחי אדמה הונגרי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.