מתכון ללזנסקה

 
לזנסקה - שילוב מנצח בין לזניה ומוסקה
לזנסקה - שילוב מנצח בין לזניה ומוסקה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 06:34 14/10/2010

לקחנו את שני המאכלים האהובים והפופולרים - לזניה ומוסקה, וחיברנו אותם ביחד למנה אחת מופלאה שמשלבת את עלי הלזניה עם חצילים, רוטב עגבניות ובשר טחון. וגם: אופציה לגרסא צמחונית

 
 
 
 
 

אתם ודאי תוהים מהי משמעות המילה לזנסקה ובכן פשוט מאוד, מדובר על חיבור של שני מאכלים, לזניה ומוסקה. אני מאוד אוהבת את שניהם, לכן חשבתי מדוע לא לשלב אותם יחד. אחרי שעשיתי זאת הבנתי שהתוצאה אפילו טובה יותר מכל אחד מהם בנפרד, מרוויחים את טעם החצילים וגם את טעם הלזניה.

 

חשבתי על הפחתת קלוריות והחלטתי הפעם לא לטגן את החצילים ואפילו לא לטבול אותם בביצה כפי שאני עושה בדרך כלל, אלא לקלותם במחבת פסים, מרוחים במעט שמן זית. בנוסף, ויתרתי על הרוטב בשאמל, התורם גם הוא לקלוריות.

 

המתכון הינו בשרי, אך בקלות תוכלו להופכו לפרווה אם תמירו את הבשר הטחון בפטריות שמפיניון חצויות ובמקום רוטב העגבניות הכינו רוטב פטריות. לגרסה חלבית ניתן להוסיף גבינה בולגרית ופטה ומעל הכל לפזר פרמזן. בתקופה שהצנוברים מוזלים כדאי לפזר מהם מעל כל שכבת בשר, אך כאשר המחיר יקר כל כך כמו בימים אלה תוכלו לקלות מעט צנוברים ולהוסיף מעט בהגשה. התבשיל יוצא עשיר בטעמו ומרקמו ולכן מתאים כמנה עיקרית ולצידו הוסיפו סלט ירקות טריים.

 

  • לא לשכוח בעת בחירת החצילים לבחור חציל קל משקל המעיד על איכותו, כשהכבד מסמן שהוא מלא גרעינים ולכן מריר יותר.
  • עלי הלזניה - על מנת לא לגרום להם להתייבש, יש לכסותם באופן מוחלט ברוטב כדי שלא יחרכו במהלך האפייה.
 
מטגנים בצל, שום ובשר טחון
מטגנים בצל, שום ובשר טחון צילום: חיה אילונה דר

לזנסקה

4-6 מנות גדולות

תבנית פיירקס 28*10 | עומק 8 ס"מ.

 

מצרכים:

6 עלי לזניה

חציל פרוס מושרה במלח כחצי שעה

400 גרם בשר טחון מעורב מבקר ועוף

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קלופות וקצוצות

400 גרם עגבניות מרוסקות

4 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית ראס אל חנות

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה בשמן

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס כוסברה קצוצה

שמן זית לטיגון

צנוברים להגשה

 

אופן הכנה:

1. במחבת גדולה יוצקים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים.

2. מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות עד שמאבד את צבעו הורוד, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות כשמשאירים בצד 1/4 כוס עגבניות מרוסקות, 2 כפות רסק ומחצית מכמות הירק. מפזרים את התבלינים ומכבים את האש.

3. מחממים מחבת פסים, מורחים עם מברשת שמן זית, מכניסים את פרוסות החציל ומשחימים קלות משני הצדדים.

4. מניחים בתבנית 2 עלי לזניה, מעל מפזרים עד כיסוי את תערובת הבשר, מעל את יתרת הפטרוזיליה וכוסברה ומכסים בשכבת פרוסות חצילים וחוזר חלילה, כשבשכבה העליונה מסיימים בשכבת עלי לזניה.

5. מערבבים את שארית העגבניות עם כוס מים, ותבלינים ויוצקים על כל התבשיל עד כיסויו.

6. אופים ב-180 מעלות חצי שעה.

 
כל הדרך את המנה המושלמת
כל הדרך את המנה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.