פיצה עם עגבניות וגבינת עיזים

 
פיצה ביתית משודרגת
פיצה ביתית משודרגת צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:35 13/10/2010

מכינים בצק פיצה ללא צורך בלישה, מוסיפים עגבניות, גבינת עיזים ופרוסות שום טרי ונהנים מניחוחות וטעמים מופלאים

 
 
 
 
 

מצרכים לפיצה בקוטר 30 ס"מ:

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח רצוי מלח ים

1/4 כפית שמרים יבשים

 

מצרכים לתוספות:

2 עגבניות אדומות מגוררות

4 פרוסות גבינת גאודה

4 פרוסות גבינת תום עיזים

פלפל שחור טרי

פרוסות שום טרי מ 4 שינים

שמן זית להגשה

 

אופן הכנה:

  1. שמים קמח, מלח, שמרים ו-1/2 כוס מים בקערה ומערבבים עד לקבלת בצק יציב. מכסים ומתפיחים 3 שעות עד להכפלת הנפח.
  2. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות, מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים לתפיחה נוספת במשך חצי שעה עד שעה עד להכפלת הנפח.
  3. מחממים תנור ל-250 מעלות. מניחים בתוכו לבנת שמוט (אם יש) ומניחים לה להתלהט כחצי שעה. אם אין, פשוט מחממים את התנור במשך הזמן הזה.
  4. משטחים את הבצק לצורת עיגול בקוטר 15 ס"מ בעזרת האצבעות, כך שמרכזי העיגול יהיה עבה יותר מהשולים. משחילים את פרקי האצבעות מתחת לבצק ומותחים באוויר מהמרכז החוצה עד לקבלת עגול בקוטר 30 ס"מ, מניחים על כף מיוחדת לפיצה.
  5. מפזרים מעל את התוספות.
  6. מעבירים את הפיצה בזהירות ללבנת השמוט. אופים 10 דקות.
  7. מוציאים את הפיצה בזהירות מהתנור ומזליפים שמן זית בנדיבות.

טיפ:

- מומלץ להשתמש בקמח מלא המועשר בסיבים תזונתיים המועילים לנו. פחמימות פשוטות מקמח לבן עברו עיבוד רב והן ריקות מתרומה לגוף פרט לקלוריות.

  

ספיחה - לחמה בעג'ין 

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

לחמניות בטטה מקמח מלא

לחם דגנים ואגוזים

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.