מתכון למאפה לחם ממולא

 
לחם במילוי הפתעות טעימות
לחם במילוי הפתעות טעימות צילום: ערוץ 10
 
עודכן 06:32 14/10/2010

פורסים לחם מקמח מלא וממלאים בתרד, עגבניות מיובשות, גבינות וצנוברים

 
 
 
 
 

מצרכים למלית:

חבילה עלי תרד שטופים או צרור מנגולד

50 גרם גבינת שמנת 9%

מלח

פלפל שחור טרי

2 שיני שום כתושות

50 מ"ל חלב

גרדת לימון מלימון אחד

1 ביצה טרופה

2 כפות קמח מלא מנופה

50 גרם גבינת ברינזה / חמד חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

1/3 כוס צנוברים

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כוס עגבניות מיובשות

2 יח' סרדינים קצוצים

כיכר לחם עגולה רצוי מקמח מלא

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. חותכים כיכר לחם לרוחב בסכין מסור ומייצרים מהחלק התחתון קערה עם דפנות בגובה 4 ס"מ. מרוקנים את התוכן ושומרים את הכיפה.
  3. מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח וחולטים מנגולד או תרד כ4 דקות, מסננים וקוצצים את העלים.
  4. מערבבים את חומרי המלית וממלאים את תחתית הלחם.
  5. אופים 20 דקות לייצוב המלית.
  6. ב-5 דקות האחרונות של האפייה מכניסים גם את המכסה לתנור, אבל לא מניחים את המכסה על המאפה אלא אופים במקביל למאפה.
  7. מוציאים מהתנור, מכסים ומגישים.

 

טיפים:

עגבניות מיובשות- האיטלקים היו מייבשים עגבניות על גגות הרעפים בקיץ כדי לנצלן בחורף. טעים בכריכים, גבינות, סלטים, ממרחים ומעשיר מרקים.

סרדינים - קיבלו את שמם מהאי סרדיניה. עשירים בחלבונים, סידן, זרחן, ברזל ואשלגן. כמו כל דגי המים הקרים הם עשירים בחומצת השומן אומגה 3 המגיעה אליהם מאצות הים מהם הם ניזונים בניגוד לדגי בריכה.

צנובר - מכיל 30% חלבון, תכולת חלבון הגבוהה ביותר מבין האגוזים, אבל הוא מכיל 45% שומן, מכיל אבץ, ברזל, ויטמין c.

שמן צנוברים - מדכא תאבון ונוגד חמצון.

תרד - מכיל כמות ברזל כמו בעלים ירוקים אחרים, תרומתו לצורכי הגוף נמוכה כי יש בו חומצה שסופחת את הברזל. עם זאת, הוא בעל ערך תזונתי גבוה, מכיל ויטמין k, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. כל גידולי העלים מרוססים בחומרי הדברה שמכילים זרחן לכן תמיד עדיף לצרוך תרד אורגני.

 

ספיחה - לחמה בעג'ין 

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

לחמניות בטטה מקמח מלא

לחם דגנים ואגוזים

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.