ביקורת מסעדה - מיט אין אנד אאוט

 
מקום אינטימי ונעים. מיט אין אנד אאוט
מקום אינטימי ונעים. מיט אין אנד אאוט צילום: דניאל לילה
 
עודכן 08:02 14/10/2010

עמרי נחמיאס יצא למסע קולינרי שהתחיל בסימטה חבויה, המשיך בסצנה קרניבורית והסתיים בטעם מתוק ומפתיע

 
 
 
 
 

בלי יומרות

השילוב המנצח בין חופשת סוכות לבין פסטיבל הסרטים בחיפה שלח אותי ואת זוגתי לבדוק מה קורה בכרמל. חיפוש אקראי אחר מקום להשביע בו את הרעב של הצהריים עד למועד הסרט הביא אותנו למסעדת 'מיט אין אנד אאוט' שבשדרות הנשיא בעיר.

 

מדובר במסעדת בשרים חדשה יחסית, הממוקמת בבית אבן יפה בתוך סימטה חבויה, שמנתקת אותה מעט מהרחוב הראשי, ובכך הופכת את המקום לאינטימי ונעים יותר. את תמצית הביקור העתידי אפשר לסכם ברגע בו פתחנו את הדלת: במרכז המסעדה ניצב מטבח פתוח עם גריל גדול, עליו מתפקדים שני אנשים. ריח העשן נישא כל העת באוויר (וליווה אותנו, אגב, גם כל הדרך הביתה). למי שלא מתלהב מהאופציה המעושנת, ישנה אפשרות לשבת בחוץ, באווירת גן קלילה ונעימה בין עצים.

 

ישראל, בהיותה מדינה של אוהבי בשר, נתברכה במסעדות שהתמקצעו בגריל בשרים. אלו מסעדות שבהן אין שום יומרות לכיוון של גורמה, מנות ראשונות או עיצוב. התחרות בין המסעדות האלו היא מי תגיש את הסטייק המושלם, וכל דבר אחר פרט לכך אינו בראש מעיניהן. בעיני, מדובר בתפיסה ראויה. ישנן יותר מדי מסעדות שרוצות להגיש גם פיצה, גם סטייק, גם המבורגר וגם חומוס. זה פשוט לא עובד. מקום שמכבד את עצמו צריך להתמקד בסוג אחד של מזון, גם אם זה אומר שהמנות לא יהיו הדבר הכי מוקפד מבחינה אסתטית שתראו.

 
בשר, בשר ועוד קצת בשר
בשר, בשר ועוד קצת בשר צילום: דניאל לילה

סצנה קרניבורית

את פנינו קידמו המלצרים במקום עם סלסלת לחם, זיתים, וממרח עגבניות מיובשות, וצ'ייסר של קוקטייל הבית. ללא ספק, הרגשה טובה לפתוח בה את הארוחה.

 

למנה ראשונה בחרנו בסלט ירוק (35 שקל) וב"חציל גלילי" שמולא בגבינות ונח על רוטב שמנת ופסטו (30 שקל) מלצריות חייכניות ויעילות דאגו לנו לכל אורך הארוחה, והמנות יצאו תוך זמן קצר, למרות שהמקום היה מלא בשל חוה"מ. שתי המנות הראשונות היו חביבות, אבל לא יותר מכך. טעימה שקיבלנו על חשבון הבית מקרפצ'יו מסינטה טרייה, הייתה מרשימה בהרבה. מדובר במנה עדינה, שתובלה בעדינות בשמן זית, חומץ בלסמי וגבינת פרמז'ן, ובדיעבד, היינו מוותרים על שני הסלטים ופותחים במנה אחת של קרפצ'יו. למה רק מנה אחת? כי שום דבר, גם לא התפריט, הכין אותנו לטבח שהתחולל על שולחננו כמה דקות לאחר מכן.

 

במה שנראה כמו סצנה ממירוץ השוורים בפמפלונה הונחו על שולחננו כמה נתחים במשקל כולל של למעלה מקילוגרם בשר. בנתחים: 500 גרם אסאדו (109 שקל) במרינדה מתקתקה, שהיה שומני, עסיסי וטעים, ואם לא הייתי מרגיש חוסר נוחות בהחלט הייתי אוכל אותו בידיים. שני נתחי סינטה, במשקל 200 גרם כל אחד (117 שקל ביחד), שאחד מהם היה צלוי בצורה מושלמת, והיה חגיגה אמיתית, והשני נצלה מעט יתר על המידה, וקצת התייבש. הסינטה והאסאדו עושנו קודם לכן במשך שעות ארוכות בעשן של עצי הדר, שנתנו לבשר ארומה טובה ולא מעיקה. לצידם של הנתחים הונחו נקניקיות צ'וריסו (35 שקל) משילוב של בשר לבן, בקר ואווז. הצ'וריסו היו טובים, וניכר שהוכנו מנתחים מובחרים.

 
בשר כבר אמרנו?
בשר כבר אמרנו? צילום: דניאל לילה

הפתעה מתוקה

חשוב לומר, בנקודה הזו, משהו על פלטות הבשרים למיניהן. למרות החיסכון במחיר והאפשרות לטעום כמה נתחים, ישנו חיסרון גדול בהזמנת פלטה, והוא בהתקררות המהירה של אותם נתחים, שגם העובדה שהונחו על גריל פחמים אישי לא עזרה. לא מדובר בבעיה רק של מסעדה זו, אלא של כל מסעדות הבשרים באשר הן ולעניות דעתי הדרך להתמודד עם הבעיה היא בהוצאה מדורגת של המנות מהמטבח. אחרת, גרגרנים שכמוני נוטים להילחץ מכמויות האוכל, להתחיל 'להעמיס' ולהיסתם מהר, וחבל.

 

זוגתי, שנחרדה מכמויות הבשר, החליטה ללכת על דג סלמון (85 שקל), שגם הוא, איך לא, היה מעושן, ועידכנה שמדובר במנה נחמדה, אם כי הדג מעט התייבש. הפירה שהונח לצד הדג היה טעים וחלק, והיא סיימה אותו בתאווה גדולה.

 

שלב הקינוחים הגיע והתגלה כהפתעה נעימה מעל למצופה. הקינוח הראשון היה קרם ברולה מצויין (32 שקל), שהיה עשוי בצורה פחות או יותר מושלמת. גם גודל הקינוח ראוי לציון, והוא בהחלט מספיק לזוג. קרם וניל טופי (32 שקל) היה טוב מאוד גם הוא, אם כי בנקודה הזו כבר היינו מטושטשים מכמויות האוכל, ועברנו לשתייה חמה. מכל מקום, הקינוחים בהחלט היו בהרבה מעל הממוצע במסעדות המתמחות בבשר.

 

לסיכום, מדובר במסעדה חדשה שיש לה בהחלט מה להציע בתחום הבשר. למי שבוחר להגיע מומלץ לבוא רעב ולדלג על המנות הראשונות בכדי להתענג מהבשר המצוין שלשמו נתכנסנו, ולא להתמלא מלחמים וסלטים שלא יחדשו לכם הרבה.

 

מיט אין אנד אאוט

שדרות הנשיא 129, חיפה

 

ביקורת על בלאק בורגר 

ביקורת על מסעדת קואטרו בניו יורק

ביקורת על מסעדת ביסטרו 99 

ביקורת על מסעדת 24 רופי

ביקורת על מסעדת הסוכה הלבנה

ביקורת על מסעדת על המים 

ביקורת על מסעדת הוואנה

 

בדירוג שלנו: ארבעה כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.