שוקי עוף עם פירות יבשים ואורז

 
שוקי עוף עם אורז ופירות יבשים
שוקי עוף עם אורז ופירות יבשים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 10:18 17/10/2010

מנה מיוחדת לסוף השבוע - תבשיל אורז עם שוקי עוף, פירות יבשים ושקדים קלויים מעל. מוגש עם סלט גזר ושום

 
 
 
 
 

מצרכים:

8 שוקי עוף

3 בצלים קלופים ופרוסים

6 כפות שמן זית

2 כפות דבש

כוס צימוקים

12 משמשים יבשים חתוכים ל-4

4\3 כוס דובדבנים מיובשים

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 כף גרגירי כמון

מעט אגוז מוסקט

רבע כפית זעפרן בחצי כוס מים

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כוסות אורז בסמטי שטוף שהושרה במים קרים כשעה

 

אופן הכנה:

  • שמים את השמן בסיר ומטגנים בו את שוקי העוף, ממליחים ומפלפלים.
  • מוציאים את העופות מהסיר ומטגנים את הבצלים בסיר (עם הטעמים של העוף) כשלוש דקות.
  • מוסיפים את הפירות היבשים, הדבש, החומוס והתבלינים. מערבבים דקה, מוסיפים העוף ומערבבים כשלוש דקות. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות.
  • מסננים את האורז, מניחים אותו בשכבה אחת בסיר, על העוף והפירות היבשים, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.
  • מוציאים לצלחת הגשה ומפזרים מעל חצי כוס שקדים קלויים.

 

סלט גזר ושום

 

מצרכים: 

5 גזרים חתוכים לרצועות דקות

3 שיני שום כתושות

כף סוכר

מלח

פלפל

שליש כוס כוסברה קצוצה

3 כפות חומץ

3 כפות שמן

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים מלבד הגזר בקערה ליצירת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הגזרים, מכסים ומשהים כשעה.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

לזניה עם בשר טחון, חצילים ורוטב עגבניות

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

ספיחה - לחמה עג'ון

אצבעות שום עם בשר טחון

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לפלפלים ממולאים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.