מתכון לקבב סלמון עם רוטב אפונה

 
קבב סלמון עם אפונה
קבב סלמון עם אפונה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 08:37 17/10/2010

מנה מיוחדת של קבב סלמון עם גבינת פטה, רוטב אפונה עשיר וקרוטונים ביתיים

 
 
 
 
 

מצרכים לאפונה:

2 כוסות אפונה קפואה

2 גביעים יוגורט

מלח

פלפל לבן

1/2 כפית סוכר

 

מצרכים לקרוטונים:

4 כפות שמן זית

4 פרוסות לחם מלא ללא הקרום

1 שן שום כתושה

 

מצרכים לקבב:

500 גרם סלמון טרי או קפוא (לא מעושן)

70 גרם גבינת פטה חלומי מגורדת

עלים מגבעול תימין אחד

מלח

פלפל שחור גרוס

 

בנוסף:

2 כפות שמן זית

עלי נענע קצוצים דק

 

אופן הכנה:

  1. אפונה: חולטים אפונה במים רותחים 2 דקות, מעבירים למי קרח לשמירת הצבע ועצירת הבישול ומסננים.
  2. טוחנים את האפונה עם היוגורט במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק, ממלחים ומפלפלים. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מחממים תנור ל220 מעלות.
  4. מכינים את הקרוטונים: מזליפים שמן זית ומגרדים שן שום על פרוסות הלחם קולים בתנור כ5 דקות ומרסקים ביד.
  5. מכינים את הקבבים: קוצצים את בשר הסלמון היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים קרוטונים, גבינת פטה ועלי תימין, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. יוצרים 12 קבבים ויוצקים שמן זית מעליהם כדי לעטוף אותם היטב.
  7. צולים בתנור כ6 דקות רצוי על גריל.
  8. מגישים: יוצקים רוטב אפונה ומניחים בתוכו 3 קבבים חמים למנה.
  9. מעטרים בעלי נענע קצוצים.

             

יתרונות בריאותיים:

- אפונה עשירה בויטמיניםA ,B12 ,K , B1 וסיבים תזונתיים.

- סלמון עשיר באומגה 3, חלבונים ולא מכיל כמות גדולה של שומן.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות

דג שלם אפוי בתנור

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.