דג שלם אפוי בתנור

 
בתא העליון בתנור: דג בתנור, בתחתון: סופלה שוקולד
בתא העליון בתנור: דג בתנור, בתחתון: סופלה שוקולד צילום: יח"צ
 
עודכן 09:46 17/10/2010

מתכון דיאטטי לדג שלם בליווי ירקות שורש ויין לבן, וגם קינוח מענג של סופלה שוקולד

 
 
 
 
 
מחובבי הדגים מדובר במעדן אמיתי וגם דיאטטי
מחובבי הדגים מדובר במעדן אמיתי וגם דיאטטי צילום: יח"צ

מצרכים ל-4 מנות:

4 דגים קטנים ושלמים (דג לכל סועד) - מומלץ דניס או בס

4 שיני שום

4 גבעולי תימין קצרים באורך של כ-3 ס"מ

2 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים וחתוכים לפלחים

1 פלפל אדום מתוק קלוי, מקולף מראש וחתוך לרצועות גסות

4 מקלות כרישה באורך של כ-10 ס"מ

1 בצל סגול מקולף וחתוך לרבעים

2 גזרים קטנים מקולפים וחתוכים לרבעים

50 גרם חמאה

1/2 פלפל צ'ילי חריף וטרי

1/4 כוס יין לבן מתוק

1/2 כוס מים

4 מקלות קינמון

צרור קטן של כוסברה

3 כפיות פתיתי מלח רוזמרין

4 כפות שמן זית לתיבול הדגים רגע לפני האפייה

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור על טורבו לחום של 190 מעלות.

- חורצים בדגים חריץ אחד בכל צד של הדג וממלאים את החריץ בשן שום ובענף תימין. מניחים את הדגים בצד.

- מעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה את הרכיבים הנותרים: ירקות, צמחי תבלין ונוזלים.

- מפזרים מעל כפית אחת של פתיתי מלח רוזמרין (את הכפיות הנוספות מפזרים בהמשך מעל הדגים).

- מכסים את התבנית עם הירקות והנוזלים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור, אופים במשך כ-30 דקות עד שהגזר רך.

- מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום. מניחים את הדגים אחד לי השני על הירקות הלוהטים.

- בוזקים מעל הדגים שמן זית ומפזרים את יתרת פתיתי המלח.

- מחזירים את התבנית לתנור החם למשך 25-30 דקות נוספות עד לקבלת דג פריך ושזוף מבחוץ ואפוי מבפנים.

 

המתכון באדיבות השף שגב משה לחברת המלח לישראל.

 

בתא התחתון בתנור: סופלה שוקולד עשיר

רק להמתין למחמאות
רק להמתין למחמאות צילום: יח"צ

מצרכים:
רבע כוס קמח
רבע כוס אבקת סוכר
4\3 כוס אבקת שקדים
3 חלבונים
80 גרם חמאה מומסת
160 גרם שוקולד מריר
4 ריבועי שוקולד נוספים
חלב

אופן הכנה:
- טורפים מעט את החלבונים לקצף
- מערבבים את הקמח, סוכר, שקדים, חמאה עם החלבונים הטרופים והשוקולד המומס
- שמים בתבניות סיליקון אישיות מהתערובת, עד כדי מחציתן
- מניחים מעל קוביות שוקולד ועליה את יתרת התערובת
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות ל20 דקות
- מגישים עם קצפת ופטל

שברי קראמל

כוס וחצי סוכר
שלוש כפות מים
אגוזי לוז קצוצים

- ממיסים את הסוכר והמים במחבת עד שמתקבל קראמל חום
- יוצקים את הקראמל על מגש מתכת מרוח בשמן, ומפזרים על זה אגוזים שיידבקו לקראמל
- נותנים לקראמל להתקרר לגמרי
- שוברים את הקראמל לחתיכות כמו זכוכית ומפזרים על העוגה

לוח המרת מידות ומשקל

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה פטריות ופלפלים >>

קעריות בשר טחון עם פירה >>

פרגיות בתנור >>

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>  

 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.