מתכון לאורז מוקפץ עם ירקות

 
אורז מוקפץ עם ירקות ונטיפי ביצה
אורז מוקפץ עם ירקות ונטיפי ביצה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 16:05 18/10/2010

הישר מהמטבח האסייתי - אורז מוקפץ עם סויה, ירקות ונטיפי ביצה

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 כוסות אורז מבושל, קר

4 כפות שמן

3 בצלי שאלוט קצוצים

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

חצי כוס פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

חצי כוס אפונה קפואה

1 כוס נבטים טריים

מלח

פלפל

2 כפות רוטב סויה

2 ביצים טרופות

 

אופן הכנה:

- שמים שתי כפות שמן בווק וכשהוא חם מכניסים פנימה את הג'ינג'ר ושאלוט לטיגון-עירבוב של דקה.

- מוסיפים את הגזר ופלפלים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את האפונה, מטגנים דקה ומוציאים מהווק.

- מחממים עוד שתי כפות שמן ומטגנים את האורז תוך עירבוב כשלוש-ארבע דקות.

- מחזירים את הירקות לסיר ומערבבים יחד דקה.

- צרים במרכז האורז גומה שתגיע עד תחתית הווק. יוצקים פנימה את הביצה ומקשקשים אותה לחביתה. כשהיא מוצקה, מערבבים אותה עם האורז. מוסיפים את הנבטים.

- ממליחים ומפלפלים, מטפטפים סביב את הסויה, מערבבים ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכונים עם אורז? נסו את אלה:

מתכון בסיסי להכנת אורז

שוקי עוף עם אורז

מג'דרה - אורז עדשים ובצל מטוגן

חזה עוף עם אורז

עלי גפן במילוי בשר ואורז

חזה עוף צרוב עם אורז

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.