פירורים של בוקר

 
מאפינס אננס ופטל במרקם עסיסי
מאפינס אננס ופטל במרקם עסיסי צילום: דניה ויינר
 
עודכן 07:40 18/10/2010

עוגות בחושות הם מאפה הבוקר הטעים והמפנק ביותר. מומלץ לאפות אותם בתבנית מאפינס ולקחת אתכם לעבודה או לשלוח עם הילד לבית הספר

 
 
 
 
 

אני איש של בוקר. מתייצב במאפייה כל יום בסביבות 05:00, ואחרי כמה לגימות של קפה חזק אני מתחיל לתקתק עניינים. הסוד שלי ׁהוא פרוסה אחת של עוגת גזר ודלעת להתנעת המערכת. זה לא בגלל שאין לי זמן לארוחת בוקר מלאה, אלא מפני שבבוקר (בניגוד מוחלט לשאר היום) אני פשוט לא רעב.


במובן הזה עוגות בחושות הן מאפה הבוקר הכי יעיל. ראשית הן קלות להכנה - שתי קערות ומיקסר ואתם מסודרים (וחוץ מזה נראה אתכם קמים בבוקר ומתחילים ללוש, לרדד ולהתפיח קרואסונים). שנית, מכל מאפי הבוקר עוגות בחושות הכי טעימות ביום שאחרי, כך שאפשר גם להכין אותן בערב, ולמחרת תחכה לכם עוגת אגסים לחה ועסיסית או עוגת אננס-פטל בציפוי שטרויזל פריך. מומלץ לאפות את העוגה בתבנית מאפינס ולקחת אתכם לעבודה או לשלוח עם הילד לבית הספר, כדי שטעמו המתוק של הבוקר ילווה אתכם עד הצהריים.

 

עוגות בחושות - כל התורה

  • לקבלת בלילה במרקם חלק ותפיחה אחידה מנפים את החומרים היבשים לפני שמוסיפים אותם לתערובת החומרים הלחים.
  • ליצירת בלילה יציבה משתמשים בחומרים בטמפרטורת החדר.
  • מרגע שמוסיפים את הקמח לחומרים הלחים מערבבים רק עד לקבלת מרקם אחיד. ערבוב יתר עלול לפתח את הגלוטן, לפגוע בתערובת ולהפוך את העוגה לצמיגית.
  • כיוון שהבלילה די נוזלית יש לאפות 40 דקות לפחות בחום בינוני (170 מעלות). אופים מייד אחרי שמכינים את התערובת. מרגע שמערבבים את חומרי ההתפחה עם החומרים הלחים הם מתחילים לפעול. אם לא אופים מייד, עלולה להיווצר שכבה פירורית על פני העוגה.
  • העוגה במיטבה ביום שאחרי, ולכן מכינים יום לפני ההגשה. אם אין בה פירות ואין עליה זיגוג, הכי טוב לשמור מחוץ למקרר - אפשר עד חמישה ימים. אם יש סיבה להכניס למקרר, היא תישמר 4-3 ימים לפני שתתייבש.

 

 
עוגת גזר ודלעת נטולת חלב ודלת קמח
עוגת גזר ודלעת נטולת חלב ודלת קמח צילום : דניה ויינר
 

עוגת גזר ודלעת

עוגה נטולת חלב ודלת קמח לבן. את זיגוג הפונדנט אפשר להחליף בזיגוג גבינת שמנת או ברויאל אייסינג (חלבון ואבקת סוכר), אך היא תהיה נפלאה גם ללא זיגוג.

 

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
2 ביצים בגודל בינוני (מס' 2)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
45 מ"ל (3 כפות) שמן קנולה
45 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים
150 גרם גזר (כ-1 גזר בינוני) קלוף ומגורר
150 גרם דלעת קלופה, נקייה מגרעינים ומגוררת
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך
80 גרם (1/2 כוס + כף) קמח מלא
70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
1/2 כף אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית הל טחון
לזיגוג:
50 גרם פונדנט (להשיג בחנויות מתמחות לציוד קונדיטוריה)

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים לתבנית. 
- אופים 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לטמפ' החדר.
- מחממים את הפונדנט על אמבט מים (ביין מארי) ומורחים על העוגה במרית קטנה או בסכין למריחה. מניחים לזיגוג להתייצב כ-5 דקות.

 

 
מאפינס אננס ופטל במרקם עסיסי
מאפינס אננס ופטל במרקם עסיסי צילום : דניה ויינר
 

עוגת אננס ופטל אדום

את המרקם העסיסי במיוחד העוגה חייבת לתוספת השמן והמיץ, ואת הטעם העשיר - לחמאה ושמנת חמוצה.

 

חומרים לתבנית מוארכת באורך 30 ס"מ (או ל-6 עוגות אישיות בתבנית מאפינס):
2 ביצים בגודל בינוני (מס' 2)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
40 גרם חמאה רכה
45 מ"ל (3 כפות) שמן קנולה
140 גרם (1 כוס) קמח
5 גרם (1/2 שקיק, 1/2 כף) אבקת אפייה
40 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת חמוצה
45 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים
50 גרם פטל (אפשר מהקפאה מופשר)
60 גרם אננס טרי חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
לפיזור:
30 גרם (2 כפות) סוכר דמררה

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
- מקציפים ביצים, סוכר וקליפת תפוז במיקסר עם וו להקצפה עד לקבלת קצף בהיר ויציב. מוסיפים חמאה ושמן ומקציפים עד שנטמעים בביצים. 
- מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ושקדים ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת המיקסר לסירוגין עם שמנת חמוצה ומיץ תפוזים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים פטל ואננס ומערבבים.
- יוצקים לתבנית ומפזרים מעל סוכר דמררה.
- אופים כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון: במקום סוכר חום מפזרים מעל העוגה שטרויזל (פירורי בצק).

 

מתכון על הדרך: שטרויזל
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
130 גרם (1 כוס פחות כף) קמח
40 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט קינמון (לא חובה)

 

- מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם של פירורים. מפזרים על הבלילה של העוגה ואופים

 

הסוד של "טאטי"
איך הופכים מאפייה קטנה לעסק משגשג? תשאלו את ענת זרמתי, שפתחה בשנת 2003 את ביסטרו "טאטי" בגבעתיים. מאפי הבוקר נקנו במאפייה חיצונית, אבל אז עלה בדעתה של ענת רעיון: "למה שלא נכין את המאפים בעצמנו?" יחד עם שותפתה ונסה רקין היא פתחה מאפיית בוטיק צמודה, בה הכינו בעיקר מאפי בוקר סטנדרטיים. בשנת 2005, אחרי שראו כי טוב, צירפו את הקונדיטור המוכשר ברי סייג, שהוביל את חגיגת האפייה של "טאטי" כמה צעדים קדימה בלי לוותר על ה"אני מאמין" של המקום - מוצרים איכותיים ונגישים, שכל אחד יכול להתחבר אליהם, וזהו אולי הסוד הגדול להצלחה של "טאטי".

 
לפני שנתיים וחצי נוסף "טאטי לופט" ביהוד - מתחם המתפרש על 900 מ"ר, הכוללים גם את משכנה החדש (והגדול יותר) של המאפייה ומעין מיני מפעל, שמספק מאפים גם ללקוחות חיצוניים. לאחרונה ברי החל לעבור לצד הניהולי של המאפייה והשאיר את התפעול בידיו האמונות של אלכס סוקולובסקי. 

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? נסו את אלה:

עוגת שיש שוקולד תפוז

עוגת תפוחים ופרג בחושה

עוגת דבש עם פירות יער

עוגת שזיפים מהירת הכנה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.