מתכון לקבב בורי עם חצילים

 
קבב עם חצילים
קבב עם חצילים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 12:55 18/10/2010

קבב עסיסי מפילה דג בורי על חציל בלאדי קלוי וטחינה גולמית

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג פילה בורי נקי מעור, קצוץ דק

1 כף צנוברים

1 חציל בלאדי

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל לבן

גרידת לימון מלימון אחד

מיץ לימון סחוט מלימון אחד

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור בצל ירוק קצוץ

צרור נענע קצוצה

2 שיני שום כתושות

לימון כבוש

 

אופן הכנה:

- שוטפים היטב את החציל וקולים אותו על אש גלויה (כיריים גז) מכל צד עד לריכוך מלא של חציל.

- מניחים בצד, מקלפים את החציל ומתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל לבן ומעט שום.

- מערבבים את הפילה בורי יחד עם העשבי תיבול הקצוצים והשום, מוסיפים צנוברים, גרידת לימון ומתבלים במלח פלפל לבן.

מערבבים היטב ויוצרים קציצות.

- על מחבת פסים עם מעט שמן זית צולים את הקציצות כ 2-3 דקות מכל צד.

- מניחים את החציל בצלחת עמוקה, מעל מסדרים את הלימון הכבוש ואת הקבב בורי ומזלפים טחינה גולמית מעל. מגישים.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות

דג שלם אפוי בתנור

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.