מתכונים זריזים למיקרוגל

 
אורז עם ירקות
אורז עם ירקות צילום: flickr fakelvis
 
עודכן 07:41 20/10/2010

המיקרוגל הוא פתרון מושלם למי שמחפש ארוחה מהירה או לאלה שאין ברשותם תנור בבית. 6 מתכונים לרגעים הלחוצים של היום - מתפוחי אדמה עם טחינה וצ'ילי ועד בראוניז שוקולד ועוגת תפוחים

 
 
 
 
 
תפוחי אדמה קטנים עם טחינה וצ’ילי
תפוחי אדמה קטנים עם טחינה וצ’ילי צילום: דניה ויינר

תפוחי אדמה קטנים עם טחינה וצ'ילי

 

טחינה ורוטב צ'ילי מתוק הולכים יד ביד. והם מפתיעים במיוחד כרוטב לתפוחי אדמה צלויים, מטוגנים או מבושלים.

 

חומרים ל-6 מנות:
1 שקית תפוחי אדמה קטנים למיקרו
5 כפות טחינה גולמית
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח גס
פטרוזיליה לקישוט

 

אופן הכנה:

- מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל, חורצים במרכזם חריץ עמוק, ובעזרת היד מרחיבים את הפתח (יוצרים מין פה פעור). 
- יוצקים טחינה ומעל צ'ילי מתוק לכל תפוח אדמה בעזרת כפית. מפזרים מעט מלח גס ומקשטים בפטרוזיליה.

 

רות אוליבר ושי לי ליפא אנג'ל, על השולחן.

 
תפוחי אדמה בשמיר ולימון כבוש
תפוחי אדמה בשמיר ולימון כבוש צילום: דניאל לילה

תפוחי אדמה בשמיר ולימון כבוש

 

זה סלט שאני מכינה הרבה לארוחת ערב, כשכולם חוזרים רעבים ומחפשים משהו שהוא קצת יותר מסלט. מכניסים שקית תפוחי אדמה קטנטנים למיקרו, ובזמן שהם מתרככים מטפלים בכל השאר.

 

חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה תפוחי אדמה קטנים
1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
4 גבעולי סלרי פרוסים דק
1/3 כוס אגוזי פקאן חצויים
1 פלפל צ'ילי אדום ו/או ירוק חתוך לעיגולים דקים
4 לימונים כבושים חתוכים לקוביות
1 בצל סגול קטן פרוס דק
1/4 צרור שמיר
מלח ופלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
מיץ וקליפה מלימון אחד

 

אופן הכנה:

- מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל עד לריכוך. מצננים וחותכים לחצאים. 
- מוסיפים פטריות, סלרי, פקאנים, פלפל, לימונים, בצל ושמיר. מפזרים מלח, פלפל שחור גרוס, שמן ולימון, מערבבים ומגישים.

 

רות אוליבר, על השולחן.

 
אורז עם ירקות
אורז עם ירקות צילום: flickr fakelvis

אורז עם ירקות

 

מנה זריזה שדורשת רק לערבב את החומרים ולהכניס למיקרו. ניתן לשדרג עם רוטב סויה ו/או רוטב צ'ילי מוכן.

 

מצרכים:

1 קופסאת שימורים גזר ואפונה

חצי כוס גרגירי תירס

2 כוסות אורז שטוף

3 וחצי כוסות מים רותחים

חצי כפית מלח

חצי כפית פפריקה אדומה

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

- מערבבים את כל החומרים יחד.

- מכניסים לתבנית שמיועדת למיקרו, סוגרים עם מכסה ומפעילים ל-12 דקות.

- בסוף הבישול יש להשאיר את המכסה סגור לעוד 5 דקות.

 
בראוניז שוקולד
בראוניז שוקולד צילום: flickr mrsdewinter

בראוניז שוקולד במיקרו

 

במיוחד לימים בהם אין זמן להכין משהו מתוק. הכי טעימים כשהם קרים.

 

מצרכים: 

150 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
120 גר' מרגרינה
1 כף אבקת קקאו
1/4 1 כוסות סוכר
3 ביצים
1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים
1/4 1 כוסות קמח תופח

 

אופן הכנה:
- ממיסים את השוקולד עם המרגרינה והקקאו במיקרוגל (1/2 1 - 2 דקות). אם נשארים גושים, מפעילים את המיקרו ל-30 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. 
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X25 ס"מ. מניחים את התבנית במיקרוגל, מכסים במכסה פלסטיק ומפעילים 7 דקות בעוצמה גבוהה. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם. אם העוגה לא מוכנה, מפעילים לעוד דקה ובודקים שוב.

 

רעותי, על השולחן.

 
 
עוגת שוקולד במיקרוגל
עוגת שוקולד במיקרוגל צילום: flickr somebody 3lse

עוגת שוקולד ב-12 דקות

קינוח מהיר שמכינים מממרח שוקולד מוכן ושוקולית. המתוק שילדים אוהבים במיוחד.

 

חומרים לתבנית סילקון עגולה בקוטר 28 ס"מ:
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כף אבקת נס קפה
3 כפות שוקולית/קקאו  
3 ביצים
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית רום
1/2 כוס שמן
1 כף שוקולד למריחה
1/4 1 כוסות תה - (מים ותמצית)

 

אופן הכנה:

- מערבבים חומרים יבשים וחומרים רטובים בקערות נפרדות.
- מערבבים ביחד את שתי התערובות ומעבירים לתבנית. 
- מכניסים את התבנית למיקרו ומפעילים אותו בעוצמה הגבוהה ביותר למשך 12 דקות.
- מניחים להצטנן (מעט) ומצפים בכל ציפוי שאתם אוהבים (שוקולד/קרם שמנת וכו').

 

pazco, על השולחן.

 
עוגת תפוחים זריזה
עוגת תפוחים זריזה צילום: flickr joyosity

עוגת תפוחים זריזה

 

חומרים לתבנית סיליקון 24 ס"מ או תבנית פיירקס 24 ס"מ או תבנית מנייר עבה מיוחד לאפייה (ניתן להשתמש בכל תבנית למעט מתכת, אותה אסור להכניס למיקרוגל).

 

מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
3 ביצים
1 סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
2 כפות תמצית רום
1 כף נס קפה
1 כף קינמון
2 תפוחים חתוכים לקוביות
1/2 שקית אבקת אפייה

 

אופן הכנה:

- במיקסר מערבבים את הקמח, הקוקוס, הסוכר, אבקת הנסקפה, קינמון ואבקת אפייה.
- מוסיפים את השמן, הביצים, המים והרום ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. 
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
- משמנים תבנית, יוצקים את התערובת, מכניסים למיקרוגל ומפעילים על העוצמה הגבוהה ביותר ל-8 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם הקיסם יוצא רטוב, ממשיכים לחמם עוד כ-1/2 דקה. מצננים.

גיוון: ניתן להוסיף אגוזי מלך או להחליף את התפוחים בפירות יבשים.

 

סילביאן, על השולחן.

 

מחפשים עוד מתכונים קלים להכנה? נסו את אלה:

סלט קינואה עם חמוציות ושקדים

פסטה ברוטב שמנת ובטטה

שניצל ביתי עם פירה

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.