מתכון לסלמון עם תבשיל עדשים

 
סלמון צרוב על מצע עדשים
סלמון צרוב על מצע עדשים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 21:17 19/10/2010

נתח סלמון צרוב בשמן זית ויין לבן מוגש עם תבשיל עדשים וירקות

 
 
 
 
 

תבשיל עדשים:

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות

2  בצלים קצוצים

3 גזרים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 ענפי סלרי עלים קצוצים

מלח

פלפל לבן

1/2 כוס יין לבן

1 גביע יוגורט טבעי

שמן זית לטיגון

אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

- בסיר מחממים שמן זית ומאדים לפי הסדר הבא - בצל, שום, גזר וסלרי. מאדים כמה דקות עד לריכוך הירקות. מוסיפים את העדשים.

- מוסיפים את היין הלבן והיוגורט, מלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט. מבשלים עד להסמכה של התבשיל ומורידים מן האש.

 

סלמון:

200 גרם פילה סלמון נקי

שמן זית לטיגון

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה: 

- ממליחים ומפלפלים הדג.

- במחבת מחממים מעט שמן זית וצורבים את הדג כ-2-3 דקות מכל צד.

- מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות עד לאידוי הנוזלים.

 

הכנת רוטב יוגורט:

2 גביעי יוגורט

4 שיני שום קצוצות

צרור נענע טרייה קצוצה

4 כפות שמן זית

מלח פלפל

שחור גרוס

מיץ לימון מלימון שלם

 - מערבבים את כל החומרים יחד.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות

סלמון אפוי עם אורז שחור

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.