לחמניות שוקולד

 
בתא העליון בתנור: נתח רוסטביף, ובתחתון: לחמניות שוקולד
בתא העליון בתנור: נתח רוסטביף, ובתחתון: לחמניות שוקולד צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 08:45 20/10/2010

לחמניות שוקולד וגזר שימלאו את הבית בניחוחות משגעים. וגם - מנת רוסטביף עסיסית

 
 
 
 
 
ימלא את הבית בניחוחות
ימלא את הבית בניחוחות צילום: אהרוני, ערוץ 10

החומרים להכנת כ- 20 לחמניות:
500 גרם קמח חיטה לבן מנופה (כ- 3 כוסות)
20 גרם שמרים לחים טריים
40 גרם חמאה (5 כפות)
250 גרם מים (1/5 1 כוסות)
10 גרם מלח (1/2 כף)
50 גרם סוכר חום בהיר (4 כפות)

170 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (רצוי מסוג מעולה)
1 יחידה ביצה טרופה למריחה וזיגוג
או
200 גזר מגורר גס
100 גרעיני חמנייה
2 יח' ביצה

אופן ההכנה:
- שמים בקערה קטנה את המלח והסוכר, יוצקים מעליהם 1/5 כוס מים, ומניחים ל 5-10 דקות עד שרוב המלח והסוכר מתמוססים
- מניחים את השמרים בקערת המיקסר יוצקים אליהם כ-1/5 כוס מים ומערבבים קלות בעזרת מטרפה
- יוצקים את שארית המים לקערת המיקסר ואח"כ את הקמח המנופה
- מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומיד בתחילת הלישה מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן
- לשים את הבצק סה"כ כ- 5 דקות במהירות נמוכה, ו- 7 דקות במהירת גבוהה לקבלת בצק רך וגמיש
- חוזרים למהירות נמוכה ומוסיפים את כל השוקולד הקצוץ עד שהוא מתערבב באופן אחיד (אם עושים לחמניות גזר עוברים ישר לשלב הבא)
- מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים למשטח מקומח יוצרים כדור ומניחים מכוסה במגבת כ 25 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו
- מחלקים את הבצק ל 20 יחידות שוות ( 50 גרם ) ומכדררים ללחמניות קטנות ועגולות אותן מניחים
במרווח על 2 מגשי האפייה עם הנייר. (אם גזר אז מערבבים את הגזר/הגרעינים והביצה בצורה של קציצה עם שפכטל ושמים חתיכות שוות על מגש האפייה)
- מכסים במגבת המטבח את הלחמניות, ומניחים ל- 40 דקות
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מורחים בביצה טרופה, חורצים בעזרת הסכין 2 חריצים לא עמוקים
במיוחד, ואופים כ 15 דקות

לוח המרת מידות ומשקל  

 

בתא העליון בתנור: נתח רוסטביף

עסיסיות מוטחת
עסיסיות מוטחת צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:

2 ק"ג סינטה
2 כפות חרדל
3 כפות שמן זית
2 כפות טימין קצוץ
2 כפות רוזמרין קצוץ
פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

- מערבבים את כל החומרים ומורחים על כיכר הבשר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כרבע שעה. יחד עם זה מכניסים לתנור, בתבנית נפרדת, קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם ומבושלים למחצה, שום, שמן זית ועשבי תיבול לחצי שעה.  

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה פטריות ופלפלים >>

קעריות בשר טחון עם פירה >>

פרגיות בתנור >>

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.