מתכון לסלט סלק אפוי עם מוצרלה

 
סלט סלק אפוי עם מוצרלה
סלט סלק אפוי עם מוצרלה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 11:02 21/10/2010

סלק אפוי בציפוי עדין של שמן זית ודבש עם סלט ירוק ברוטב ויניגרט וכדורי מוצרלה

 
 
 
 
 

מצרכים לסלק:  

5 סלקים קטנים

תערובת עלי סלט

עלי בזיליקום שלמים

4 כדורי מוצרלה גדולים

2 כפות חומץ יין אדום

2 כפות שמן זית

2 כפיות דבש

מלח

פלפל

 

מצרכים לויניגרט: 

2 כפות חומץ יין אדום

רבע כוס שמן זית

כפית דבש

מלח

פלפל

כף חומץ בלסמי

 

אופן הכנה:

  • עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כשעה, עד שהם רכים דיים. מקררים מעט.
  • קולפים את הסלקים, חותכים לרבעים ומערבבים אותם בשמן, חומץ, דבש, מלח ופלפל.
  • מערבבים בקערה את עלי הסלט עם עלי הבזיליקום.
  • מערבבים בצנצנת את חומרי הוויניגרט. יוצקים אל הסלט ומערבבים.
  • מסדרים על 4 צלחות הגשה את עלי הסלט, מסדרים מסביב את הסלק, מניחים כדור מוצרלה מבוקע לשניים, מטפטפים עליו מעט שמן זית ומלח גס.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

3 דרכים להכין סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

סלט פטרוזיליה ברוטב לימון ודבש

סלט עוף פריך

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.