חצילים במילוי גבינות ורוטב עגבניות

 
חצילונים ממולאים בגבינות, ברוטב עגבניות
חצילונים ממולאים בגבינות, ברוטב עגבניות צילום: ערוץ 10
 
עודכן 12:46 22/10/2010

סירות של חצילונים ממולאים בגבינות עם רוטב עגבניות חריף

 
 
 
 
 

מצרכים: 

12 חצילונים חצויים לאורכם

1 כף תימין

מלח

פלפל

שמן זית

 

למילוי:

200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

200 גרם ריקוטה

1 ביצה

2 בצלים ירוקים קצוצים

 

לרוטב:

2 קופסאות של עגבניות מרוסקות

4 כפות שמן זית

3 שני שום קצוצות

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • ממליחים ומפלפלים את חצאי החצילונים, מפזרים עליהם תימין ומטגנים במחבת עם שמן זית עד להזהבה קלה ומקררים.
  • שמים את חומרי הרוטב, למעט הבזיליקום בסיר רחב, מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות.
  • מערבבים את חומרי המילוי לתערובת.
  • מעבירים את הרוטב המבושל לתבנית ומערבבים פנימה את הבזיליקום.
  • מרוקנים את החצילים המטוגנים ל"סירות", ממלאים בתערובת הגבינות.
  • מניחים את החצילים על הרוטב שבתבנית ואופים בחום של 180מעלות כעשרים דקות.
  • מוציאים מהתנור ומגישים חם.

 

מחפשים עוד מתכוני חצילים? נסו את אלה:

באבא גנוש - סלט חצילים וטחינה

קבב בורי עם חצילים

לזניה בשילוב עם מוסקה 

חצילים במילוי בשר טחון

בצק פילו במילוי בשר טחון וחצילים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.