מתכון למאפה אטריות וגבינות

 
מאפה אטריות, ארטישוקים וגבינות
מאפה אטריות, ארטישוקים וגבינות צילום: ערוץ 10
 
עודכן 12:47 22/10/2010

תתכוננו להתמכר - מאפה אטריות עם ארטישוקים, גבינות ורוטב בשאמל מעל

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם אטריות קצרות, חלולות ומעוקלות

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות גס

1 בצל אדום קצוץ גס

5 עלי מרווה קרועים

צנצנת ארטישוקים קטנים מסוננים

 

לבשאמל:

80 גרם חמאה

3 כפות קמח

4 כוסות חלב

מלח

פלפל

200 גרם גבינת צ'דר מגורדת

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את האטריות כ- 10 דקות, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  • שמים את השמן במחבת. מטגנים בו שום, מרווה, בצל וארטישוקים. ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערת הפסטה.
  • הכנת הבשאמל: שמים את החמאה בסיר, מטגנים בה את הקמח שתי דקות, מוסיפים את החלב החם ומבשלים להסמכה. מערבבים פנימה את הגבינה.
  • יוצקים את הבשאמל לאטריות ומערבבים, מעבירים לכלי חסין חום.
  • מפזרים מעט גבינת צ'דר מעל ואופים בחום של 180 כ-45 דקות.

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות

מתכון לפסטה עם נתחי עוף

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.