אוכלים רחוק אוכלים שקוף

 
עודכן 12:10 22/10/2010

ביפו המאובקת, בין החומוס והבורקס הבולגרי מסתתרת הבשורה או אולי היומרה הבאה - שולחנות אור עם מנות שקופות ושף אמביציוני שמגיש חול וסלעים במאות שקלים

 
 
 
 
 

אלדד דם-טוב, השף של מסעדת שקוף, הגיע לא מזמן לארץ אחרי שהות ממושכת בניו יורק שם עבד אצל מיטב השפים והחליט להביא לישראל את הבשורה החדשה או שמא היומרה הבאה - הכל שקוף, משולחנות ועד האוכל.

 

רחוב חשוך ביפו מתחפש בלילה למנהטן, חלל אחד גדול בלי הפרדה בין הבישול לסועדים. המסעדה כוללת בר ארוך עם שולחנות אור שמדגישים את המנות השקופות, גם הכלים הם לא מה שהכרתם עד היום,  כולם יוצרו על פי הזמנה ממוחו הקודח של השף ובעל הבית כאילו נולדו מתוך המנה.

 

מסעדת שקוף היא הבייבי של אלדד שם טוב, בגיל 26 נסע לניו יורק כדי ללמוד את המאסטר שלו באמנות אבל התאהב בקולינריה ושינה כיוון. האוכל שהוא מכין נראה לא פחות מציור ולעיתים כמו סיוט, למשל, אדנית ממש כמו במרפסת, עם פרחים ואדמה עשויה מחומוס. אז מה אתם אומרים, תשלמו כמה מאות שקלים על סלעים, פרחים וחול?

 

מסעדת שקוף

מגן אברהם 2, יפו

03-7586888

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.