לרדת בקטן: אוכל כנחמה

 
שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה
שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 07:31 25/10/2010

יונתן גוילי, שף ומי שמתמודד ביחד עם זוגתו אסתר בתכנית לרדת בגדול, בטור חדש שיגלה לכם את כל הסודות, הקשיים וההצלחות מאחורי המלחמה במשקל. וגם: מתכון שבועי שיקל עליכם את מלאכת הדיאטה, והפעם - שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

 
 
 
 
 

לקראת חניכת הטור האישי שלי, החלטתי לכתוב על הדבר שהביא אותי למקום הכי שפל בחיים, למצב שממנו הגעתי למשקל כל כך גדול , לדבר הזה קוראים - "נחמה מאוכל". כן כן, לא כולנו רוצים להודות בזה אבל רוב האנשים מוצאים נחמה באוכל. או שאוכלים יותר מידי או שלא אוכלים בכלל. משום מה, זה תמיד קשור באוכל, הסיבה ההגיונית היא שאוכל זה הדבר שהכי נגיש לנו, הכי מהיר והכי קל להשגה. ואכן, קל מאד ליפול בפח הזה.

 

במשך 10 שנים מצאתי נחמה באוכל, בעיקר כזה שנקנה בחוץ. כמעט בלתי אפשרי לחשב את הנזק הכספי אותו ספגתי מאכילת ארוחות מחוץ לבית למרות שבתור שף, ובכלל, הרבה יותר כיף לבשל בבית (בלי להזכיר את המילה בריא). לכן, מידי שבוע אתן לכם מתכונים בריאים ודלי קלוריות, טיפים משגעים וסודות מאחורי הדבר הזה שנקרא אורח חיים בריא.

 

אני ידוע בתור חובב נזידים מושבע, בתקווה שיזיז את החורף יותר מהר לכיווננו, ולכן החלטתי לפתוח את הטור הראשון עם מתכון לגולאש חצילים דל קלוריות והכי חשוב מזין ומאוזן תזונתית ככה שתוכלו להנות ממנו בערב שישי ממש כמו שאני נהנה ממנו עם אסתר. חם, טעים ובלי הרבה עבודה. פשוט תענוג.

 

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: שעתיים עד שלוש

קושי: קל מאד

 

מצרכים ל-4 מנות: 

2 חצילים בינוניים

2 בצלים חתוכים לקוביות

2 גמבות חתוכות לקוביות

3 קישואים חתוכים לטבעות

4 כרעיים מפורקות לירך ורגל בלי עור

3 גזרים קלופים חתוכים לטבעות של 1.5 ס"מ

עלי דפנה

2 גבעולי טימין

3 עגבניות טחונות\עגבניות מקולפות משימורים (חשוב בלי סוכר)

חצי כרוב לבן חתוך קוביות

2 תפו"א קלופים וחתוכים קוביות

2 כפיות כמון

2 כפיות רוזמרין יבש

1 כף פפריקה מתוקה\חריפה

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל

תרסיס שמן קנולה\זית

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתוש

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את העוף בסיר עם מים רותחים למשך 3 דקות ומוציאים למסננת (על מנת להפטר מעודף השומן)
  • מרססים בשמן זית\קנולה סיר גדול ומחכים חצי דקה על מנת שיתחמם. לאחר מכן מניחים את הבצל ואת תפוחי האדמה ומשחימים קלות (ברגע שהבצל ותפו"א מתחילים להדבק לתחתית מוסיפים מעט מים רותחים ומגרדים את התחתית בעזרת כף עץ - כל הטעמים הטובים מצטברים בתחתית).
  • מוסיפים גמבות, עגבניות, שוקי עוף, קישואים, חצילים, גזרים וכרוב. מערבבים ומכסים במים רותחים ומבשלים למשך חצי שעה.
  • מניחים במחבת טפלון כמון, עלי דפנה ורוזמרין ומחממים קלות מעל להבה (החימום פותח את הארומות החבויות). לאחר דקה או שתיים מסירים את המחבת מהאש ומכניסים לסיר עם העוף והירקות.
  • מוסיפים פפריקה (למי שאוהב, ניתן להוסיף פפריקה חריפה) ומבשלים על להבה קטנה למשך שעה-שעה וחצי עד לצמצום חלקי של הנוזלים.
  • מוסיפיםי את השום הטרי הכתוש (הוספת השום לקראת הסוף מקפיצה את טעמה של המנה שמתהדרת בטעם וריח נפלאים של שום).
  • מפזרים את עלי הפטרוזיליה ומגישים.

 

סך קלורי לכל הסיר: 750 קלוריות לערך | סך קלורי למנה: 187

 

טיפים:

  • ניתן להמיר את תפו"א ב-2 כוסות חיטה או אורז או קינואה.
  • הידעת? תירס, אפונה, שעועית לבנה ואדומה, פסטה ואורז הינם פחמימות ויש להיזהר מאד באכילתם. זה המקום בו כולם נופלים ולכן תהיו זהירים וחכמים בבחירת הפחמימה שלכם והשתדלו לאכול פחמימות מורכבות כגון שעועית, עדשים וכדומה שעשירים בסיבים תזונתים וממלאים.
  • אם כבר בא לכם לאכול מנת פחמימה טובה ומזינה אכלו מג'דרה. היא מאוזנת יחסית ומזינה ועשירה בסיבים תזונתיים ובוויטמינים.

 

לפייסבוק של יונתן גוילי

בואו להכיר את יונתן גוילי ואסתר חיות 

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.