פרוסות תפוחי אדמה מוקרמות

 
פרוסות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול וגבינה
פרוסות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול וגבינה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 22:57 24/10/2010

מאפה מפנק של פרוסות תפוחי אדמה בציפוי עדין של שמן זית, שום, עשבי תיבול וגבינה מבעבעת מעל

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 ק"ג תפוחי אדמה מזן "דזירה" קלופים

5 עלי מרווה קצוצים דק

2 כפות עלי תימין

2 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק 

 

אופן הכנה: 

  • פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם, לפרוסות בעובי של כ-3 מ"מ. מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח, כ-6-7 דקות, מסננים ושוטפים במי ברז קרים. מסננים לגמרי.
  • מערבבים בקערית את שמן הזית, שום, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מערבבים את התערובת עם פרוסות תפוחי האדמה, שתהיינה מרוחות היטב בתערובת.
  • מסדרים את תפוחי האדמה בכלי חסין חום, מרובע, עגול או אובאלי , שורות שורות בצורת "רעפים", כלומר שתהיינה חופפות חלקית אלה לאלה.
  • מפזרים על רעפי תפוחי האדמה את הגבינה המגורדת דק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכחצי שעה, עד שתפוחי האדמה שחומים ויפים למראה.

 

מחפשים עוד מתכונים עם תפוחי אדמה? נסו את אלה:

מאפה תפוחי אדמה

מתכון למאפה תפוחי אדמה הונגרי

מתכון לגראטן תפוחי אדמה ובטטה

3 דרכים להכין תפוחי אדמה

מתכון לתפוחי אדמה במילוי גבינות

מתכון ללביבות תפוחי אדמה ובטטה

מתכון לרושתי תפוחי אדמה ונקניקיות

מתכון לתפוחי אדמה צלויים בציפוי תבלינים

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.