סנייה בשר טחון עם בורגול

 
סנייה בשר טחון עם בורגול
סנייה בשר טחון עם בורגול צילום: ערוץ 10
 
עודכן 15:55 25/10/2010

שכבות של בורגול, בשר טחון עם צנוברים וחצילים וטחינה מתובלת מעל

 
 
 
 
 

מצרכים לתחתית:

כוס וחצי בורגול מושרה וסחוט

2 כפות קמח

מלח

פלפל

4 כפות שמן זית

 

למילוי:

1 ק"ג בשר כבש טרי טחון

¼ כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

1 כף עלי זעתר טריים או יבשים, קצוצים

¾ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית בהארט

½ כפית קינמון

מלח

פלפל שחור טחון טרי

½ כוס צנוברים

2 חצילים מטוגנים

 

לטחינה:

3/4 כוס טחינה גולמית

2\1- 4\3 כוס מים קרים

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח

פלפל שחור טחון טרי

מעט שום כתוש

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאדים בו את הזעתר, שום, בצל ופלפל חריף. מטגנים יחד כחמש דקות.
  • מערבבים בקערה את תוכן המחבת עם הבשר,  3\2 מכמות הצנוברים, התבלינים והפטרוזיליה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מערבבים את חומרי הבורגול. מרפדים תבנית עגולה בתערובת.
  • מניחים את התערובת בתבנית עם תחתית הבורגול ומהדקים מעט.
  • אופים כ-35-45 דקות בתנור החם.
  • בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה עם המים, מיץ הלימון מעט מלח ופלפל לתערובת אחידה.
  • מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים מעל את תערובת הטחינה, מפזרים מעל את יתרת הצנוברים ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות נוספות, עד שפני הטחינה זהובים.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

שוקי עוף עם ירקות ותפו"א

קציצות בשר ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

שוקי עוף עם פתיתים ואפונה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

ספיחה - לחמה עג'ון

אצבעות שום עם בשר טחון

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.