בצק עלים במילוי כבדי עוף

 
בצק עלים במילוי כבדי עוף ובצל מטוגן
בצק עלים במילוי כבדי עוף ובצל מטוגן צילום: ערוץ 10
 
עודכן 18:11 24/10/2010

לאירוח או כארוחת צהריים מפנקת - בצק עלים פריך במילוי כבדי עוף ובצל מטוגן

 
 
 
 
 

מצרכים ל-20 "חבילות" בצק עלים:

1 חבילה בצק עלים (500 גרם) רצוי מקמח מלא

 

למלית:

מעט שמן זית

1 חבילה בצלצלי פנינה או 2 בצלים גדולים קצוצים דק

כמה ענפי תימין

1/2 ק"ג כבדי עוף נקיים

1/3 כוס יין אדום

2 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור גרוס

1 ביצה טרופה להברשה

 

אופן הכנה:

  • במחבת עם שמן זית מאדים את הבצל או בצלצלי הפנינה עד לקבלת גוון זהוב.
  • מוסיפים את התימין, מגבירים את הלהבה ומטגנים את הכבדים דקות אחדות עד שהכבדים שחומים.
  • מוסיפים יין ובלסמי, מלח ופלפל ומטגנים עד לאידוי הנוזלים. מסירים מהאש ומקררים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • פורסים את עלה הבצק על משטח מקומח ומחלקים לריבועים בגודל של 10 ס"מ, במרכז כל ריבוע שמים מהמלית (כאונה אחת של כבד) וצוררים לשקיק, מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומוסיפים את כל הצרורות לתבנית.
  • מברישים בביצה ואופים כ-20 דקות. מגישים חם.
  • מומלץ להגיש בליווי סלט עלים ירוק.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

שוקי עוף עם פתיתים ואפונה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

ספיחה - לחמה עג'ון

אצבעות שום עם בשר טחון

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לפלפלים ממולאים

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.