מתכון לרולדת פתי בר

 
שתפו את הילדים בהכנת העוגה
שתפו את הילדים בהכנת העוגה צילום: יח"צ
 
עודכן 07:35 26/10/2010

הילדים יהנו לרסק את הפתי בר, למרוח את הקרם וכמובן לפזר סוכריות צבעוניות ואתם תתענגו על קינוח מפנק וקל להכנה שכיף להגיש לאורחים

 
 
 
 
 
כל הדרך אל הרולדה המושלמת
כל הדרך אל הרולדה המושלמת צילום: יח"צ

מצרכים לבסיס הרולדה:

400 גרם פתי בר

250 גרם שוקולד מריר

1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה

כף גדושה אבקת קקאו

1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל 

מצרכים למלית:

חבילת אינסטנט פודניג וניל

3/4 כוס חלב

1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה 

מצרכים לציפוי:

150 מי"ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

 

אופן הכנה:

  1. לבסיס הרולדה: ממיסים בסיר קטן שוקולד, שמנת מתוקה, אבקת קקאו, תמצית וניל וסוכר. מערבבים על אש קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכניסים את הפתי בר לשקית ובעזרת כף עץ שוברים לחתיכות קטנות. מעבירים את הפתי בר המרוסקים לקערה. יוצקים לפתי בר את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  3. פורשים נייר אפייה ומשטחים עליו את התערובת כך שיווצר מלבן בגודל 25X35 ס"מ. מניחים בצד עד שיתקרר לטמפרטורת החדר.
  4. למלית: מעבירים לקערת המיקסר אינסטנט פודינג וניל, חלב ושמנת ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.
  5. מורחים את המלית על בסיס עוגת הרולדה כאשר החלק הרחב הוא זה שקרוב אלינו ביותר. מורחים את הקרם על 3/4 מהתחתית ומשאירים את הפאה הרחוקה ריקה.
  6. מגלגלים את הרולדה: מתחילים בחלק הקרוב אלינו, לכיוון החלק הרחוק, עליו לא מרחנו מלית. נעזרים בנייר אפייה כדי להדק את הגלילה ומסלקים את הנייר. מעבירים את הרולדה למקרר לחצי שעה.
  7. ציפוי: בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את רוטב השוקולד החם על הגלילה. מקשטים בסוכריות, פורסים ומגישים.

 

המתכון באדיבות טיים אאוט ואסם. לעוד מתכונים >>

  

 
מושלמת לאירוח או כעוגת יום הולדת
מושלמת לאירוח או כעוגת יום הולדת צילום : יח"צ
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.