מתכון לחמוצים יפניים

 
תתכוננו להתמכר - חמוצים יפניים
תתכוננו להתמכר - חמוצים יפניים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 15:49 25/10/2010

כרוב, כרובית, פלפלים וגזר מוחמצים בסויה, שום ופלפלים חריפים עם שומשום קלוי מעל

 
 
 
 
 

לצנצנת של 2 ליטר:

2 גזרים קלופים ופרוסים בעובי חצי ס"מ

2 מלפפונים ירוקים פרוסים בעובי חצי ס"מ

1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים

1 כרוב לבן קטן חתוך לרבעים

3 פלפלים אדומים חתוכים לשמניות

1 צנון חתוך לשמניות

1 לפת חתוכה לשמניות

1 קולורבי חתוך לשמניות

1 בצל גדול חתוך לטבעות בעובי חצי ס"מ

 

למרינדה:

3 כוסות מים

1/2 כוס חומץ בן יין לבן או הדרים

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס יין לבן יבש

3 שיני שום מעוכות

2 פלפלים חריפים פרוסים דק

פיסת ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ פרוסה דק

 

להגשה:

שומשום קלוי

 

אופן הכנה:

  • מסדרים את הירקות בצנצנת.
  • מבשלים את כל חומרי המרינדה בסיר עד להמסת הסוכר, יוצקים את המרינדה לצנצנת לכיסוי מלא ומטלטלים מעט. שומרים במקרר.
  • ניתן לאכול לאחר 48 שעות.
  • החמוצים ישמרו לפחות שבוע.
  • בהגשה מומלץ לפזר שומשום קלוי.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

3 דרכים להכנת סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

סלט פטרוזיליה ברוטב לימון ודבש

סלט עוף פריך

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.