מתכון לקובה בשר

 
עודכן 09:21 26/10/2010

זה אמנם נשמע כמו משימה מורכבת, אבל זה לגמרי פשוט וקל אם יש לכם את המתכון הנכון

 
 
 
 
 
קובה בשר
קובה בשר צילום: רונן מנגן

40 קובות | הכמות כאן כפולה מן הנדרש למרק, אבל אם אתם כבר מגלגלים, הכינו כמות גדולה והקפיאו את הקובות הלא מבושלות.

 

חומרים לבצק:

400 גרם (2 כוסות) בורגול דק (או ג'ריש)
400 גרם (2 כוסות + 2 כפות) סולת
מלח
למלית:
1/4 כוס שמן
2 בצלים קצוצים דק
500 גרם בשר טחון
1/2 כף בהראט
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק

 

אופן הכנה:

- מניחים בורגול בקערה ושוטפים כמה פעמים עד שהמים הופכים צלולים. מסננים במסננת דקה ומחזירים לקערה. מוסיפים ½1 כוסות מים, מערבבים ומניחים ל-30 דקות עד שהמים נספגים.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בצלים עד הזהבה. מוסיפים בשר ובהראט ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ובפלפל. מסירים מהכיריים, מוסיפים פטרוזיליה ומצננים.
- מכינים את הבצק: מוסיפים סולת ו-3/4 כפית מלח דק לקערה עם הבורגול. לשים בידיים כ-10 דקות לבצק גמיש ולא דביק. אם צריך מוסיפים מעט סולת או מים.
- ממלאים ומעצבים: מרטיבים את הידיים וקורצים מהבצק כדור בגודל פינג פונג. יוצרים שקערורית במרכז הכדור ומשטחים את הדפנות בצביטות, עד שנוצרת קערית דקה ככל האפשר. אם הבצק נקרע, מטליאים בפיסת בצק. ממלאים ב-2 כפיות מלית, סוגרים את הקובה בצביטה ומגלגלים לצורת כדור. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. משתמשים מייד, שומרים עד יום במקרר או מקפיאים.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

שוקי עוף עם פתיתים ואפונה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

ספיחה - לחמה עג'ון

אצבעות שום עם בשר טחון

מתכון לפלפלים ממולאים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.