מתכון לקראנץ' אגוזים

 
תתכוננו לניחוחות ולטעם הממכר - קראנץ' אגוזים
תתכוננו לניחוחות ולטעם הממכר - קראנץ' אגוזים צילום: יח"צ
 
עודכן 18:18 28/10/2010

עוגת שמרים שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית, במילוי אגוזים טחונים עם סוכר

 
 
 
 
 

חומרים ל-3 עוגות

 

לבצק:

1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה

1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם)

1 משפר אפיה (50 גרם)

400 גרם חמאה רכה

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים XL

200 מ"ל חלב (¾ כוס + 2 כפות)

1 כפית (10 גרם) מלח

 

למלית:

200 גרם אגוזים קלויים וטחונים דק

180 גרם סוכר (1 כוס פחות 1 כף)

1 ביצה XL

 

אופן הכנת המלית:

מערבבים בקערה את האגוזים עם הסוכר והביצה ומקררים.

 

אופן הכנה:

  • מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצה, החמאה, הסוכר, החלב והמים.
  • מוסיפים את הקמח, המלח והשמרית.
  • לשים את הבצק במהירות איטית 20 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר.
  • מתפיחים את הבצק בטמפ' החדר למשך ½ שעה ואז משהים במקרר עטוף בניילון נצמד למשך שלוש שעות לפחות (עדיף למשך הלילה).
  • מחלקים את הבצק ל-3, פותחים כל גוש לעלה בגודל 20 x 30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ, מורחים ⅓ מהמלית על כל עלה בצק. מגלגלים ל-3 רולדות. עם סכין חד חותכים לאורך כל רולדה, מלפפים כבורג כל שני חלקים (מלפפים מאמצע הגליל כלפי הצדדים כמו בצילום) ומניחים בתבנית. מורחים בביצה טרופה.
  • מתפיחים בתבנית אינגליש קייק למשך 45 דקות.
  • אופים בטמפ' של 155 מעלות למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש עד להזהבה.

 

המתכון באדיבות דודו אוטמזגין לשמרית.

 

מחפשים עוד עוגות שמרים? נסו את אלה:

עוגת שמרים במילוי ריבת שזיפים

מאפי גביניות עם פירורי שטרויזל

עוגת שמרים במילוי קרם שוקולד

עוגת שמרים במילוי חלבה ושוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.