רושם בקלות: טארטלטים במילוי מוס שוקולד

 
עודכן 09:42 27/10/2010

כמה קטנות ככה טעימות ומרשימות - קלתיות מבצק אגוזים פריך, מלית עשירה של מוס שוקולד לבן וקראנץ’ נוגט

 
 
 
 
 
טארטלטים של מוס שוקולד לבן בציפוי קראנץ'
טארטלטים של מוס שוקולד לבן בציפוי קראנץ' צילום: דן לב

תבניות קטנות בקוטר 6 ס"מ | נוגט שקונים בחנויות המתמחות במוצרי קונדיטוריה.

 

חומרים ל-15 טארטלטים:
לקלתית אגוזי מלך:

150 גרם (1 כוס + כף שטוחה) קמח
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
2 כפות אגוזי מלך גרוסים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1/8 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
למוס שוקולד לבן:
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
גרגרים מ-1/4 מקל וניל
120 גרם שוקולד לבן קצוץ
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
לקראנץ':
150 גרם קורנפלקס ללא סוכר
90 גרם נוגט (מחית אגוזי לוז, להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה)

 

אופן הכנה: 

מכינים את הקלתיות: מעבדים קמח, אבקת סוכר, אגוזים, קליפת לימון ומלח במעבד מזון. מוסיפים חמאה וחלמון ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מרפדים תבניות (תחתית ודפנות) ונפטרים מבצק עודף. מחוררים את בסיס הקלתיות בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא לרבע שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים 15-10 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
- מכינים מוס שוקולד לבן וממלאים: מחממים חלב ווניל בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ' החדר. 
- מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת השוקולד הלבן.
- יוצקים (מזלפים) את המוס על הקלתיות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
מכינים את הקראנץ' ומצפים: מערבלים קורנפלקס ונוגט במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה ומפזרים על הטארטלטים. שומרים את הטארטלטים מכוסים במקרר.

 

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לטארט שוקולד

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.