מתכון למיני פחזניות

 
הקינוח האולטימטיבי לאירוח
הקינוח האולטימטיבי לאירוח צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 18:19 28/10/2010

הן זהובות, עגלגלות ומלאות בקרם שמנת עשיר. אם תצפו אותן בשוקולד מומס או קרמל עדין תקבלו קינוח מרהיב שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים

 
 
 
 
 

אחד המאפים הנהדרים מהמטבח הצרפתי המהולל , הפחזניות. הן עשויות מבצק רבוך הבנוי משני שלבים: בראשון מערבבים על האש נוזלים וחמאה ואחר כך מוסיפים את הקמח ובשני מבליעים את הביצים בזו אחר זו. גם האפייה נעשית בשני שלבים, בתחילה על חום גבוה להתחלת הזהבה וקבלת נפח ובשלב השני הורדת החום לשם אפייה בתוך המאפה.

תוצאת ההכנה נותנת פריכות ותפיחה המאפשרת מילויים שונים, לרוב קרם ופירות .

 

העיצוב נעשה בעזרת שקית זילוף, אך ניתן לעצב גם בעזרת שתי כפיות. ישנה אפשרות נוספת והיא לעצב אצבעות הנקראות אקלרים. במתכון נתתי הוראות למיני פחזניות ובסיום עיצוב בצורת מגדל , הנקרא בשמו המקצועי: קרוקמבוש, כלומר מתפצפץ בפה. בחרתי במילויים קלי הכנה וכן בזילוף קרמל לא מורכב אלא קל. אם אתם מכינים את הבצק לראשונה יתכן שפעולת ההכנה לא תיצלח, אך אל יאוש בפעם השניה תצליחו. טיפ חשוב: מוצרי בצק רבוך נשמרים במקפיא ולא במקרר משום שהם סופגים רטיבות.

 
מערבבים את הבצק עד שנוצר כדור
מערבבים את הבצק עד שנוצר כדור צילום: חיה אילונה דר

מגדל מיני פחזניות

40 מיני פחזניות 

 

מצרכים לבצק:

1/2 כוס מים

1/2 כוס חלב

100 גרם חמאה

כפית סוכר

קורט מלח

4 ביצים

1 כוס קמח מנופה

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר קטן את החמאה, המים והחלב עד להמסת החמאה. מגבירים את הלהבה ומרתיחים .
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים באינטנסיביות עד שהבצק חלק.
  • מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד שנוצר כדור. מסירים מהאש ומצננים כ-10 דקות.
  • מעבירים לקערת מערבל, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד שהיא נבלעת, כך עושים עם יתר הביצים. מערבלים עד שהעיסה אחידה  ומבריקה.
  • מעבירים את הבצק לשקית זילוף גדולה עם צנתר בצורת כוכב גדול.
  • מזליפים כדורים קטנים על תבנית תנור במרווחים של כ-3 ס"מ.
  • מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 10 דקות, מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות.
  • מצננים על רשת מתכת.

 

 
כל הדרך אל הפחזניות המושלמות
כל הדרך אל הפחזניות המושלמות צילום : חיה אילונה דר
 

מילוי הפחזניות:

לאחר צינון מוחלט יוצרים חתך בחלק התחתון של הפחזניות וממלאים באחת האפשרויות הבאות:

  • קצפת משמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר.
  • קצפת מ-250 מי"ל שמנת מתוקה, שקית אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב.
  • קרמים מורכבים יותר כמו קרם פאטיסייר, מוס שוקולד ועוד.

 

ציפויים אפשריים:

  • אבקת סוכר.
  • שוקולד מומס.
  • רטבי שוקולד, קרם אנגלז ועוד.

 

במתכון שלפניכם זילפתי קרמל שהוכן בדרך הבאה:

  • שמים בסיר 2/3 כוס סוכר, כף מים וכף לימון, מבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מקבלת גוון ומירקם קרמלי.

 

העיצוב:

  • מסדרים שכבת פחזניות, מזלפים עם כפית מהקרמל וממשיכים לסדר שכבות וקרמל עד שנוצר מגדל.
  • מקשטים בפרחי מרציפן או פרחי סוכר.
  • מכניסים למקרר לצינון.

 

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות 

מתכון ללזניה בשילוב עם מוסקה

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת 

מתכון לספיחה - לחמה בעג'ן 

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז 

מתכון למרק עוף עם ירקות ואטריות 

מתכון לגלילות חצילים במילוי בשר 

מתכון לפלפלים ממולאים

רוצים להתענג על עוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.