צבעוני וקליל: מנות בשר

 
סינטה כבושה עם סלק ויוגורט כבשים
סינטה כבושה עם סלק ויוגורט כבשים צילום: בועז לביא
 
עודכן 18:18 27/10/2010

בוחרים נתחים שזקוקים לטיפול קצר, כבישה מהירה או צריבה במחבת. מוסיפים להם ירקות, עשבי תיבול ופירות ומקבלים מנות בשר צבעוניות וקלילות, שכמעט מכינות את עצמן

 
 
 
 
 

הבן שלי יונתן הוא אכלן בעייתי, במיוחד בקיץ. כמה דקות אחרי תחילת הארוחה הוא מזיז את המנה הצידה ואומר: "אבא, ארטיק". פעם אחת החלטתי להתחכם ולהכין לו ארטיק מבשר. שיפדתי נתח קטן של בשר כף על מקל, ציפיתי בתערובת של אורז תפוח וקינואה ואפיתי בתנור. יונתן זלל את הארטיק-שניצל המאולתר, ואני התחלתי לחשוב על דרכים נוספות להאכיל את הילד בקיץ.


כשזה מגיע לבשר אני מעדיף להתרחק מטיגונים, במיוחד כשחם בחוץ והגוף מתחנן לאוכל קל (אני גם יכול לחשוב על הרבה דברים שהייתי מעדיף לעשות בקיץ במקום לעמוד במטבח ולהזיע). לתמונה הזו נכנסים הנתחים האחוריים - סינטה, שייטל, כף - הזקוקים לטיפול קצר: כבישה, צריבה או צלייה מהירה, והם מוכנים לככב באינספור מנות צבעוניות וטעימות. הכי חשוב שיהיה לכם קצב טוב, שיידע ליישן ולפרוס את הנתחים כמו שצריך, ואתם יכולים לצאת לדרך. 

 

סינטה כבושה - מתכון בסיס

 

משרים פרוסות דקיקות של סינטה בשמן זית פירותי (פיקואל למשל) ומלח ים לשעתיים ומקבלים משהו בין קרפאצ'ו (אבל עבה יותר) לסביצ'ה. מכאן ממשיכים לשלל סלטים מקסימים (בהמשך). 

 

חומרים ל-4 מנות:
200 גרם סינטה עגל פרוסה לנתחים דקיקים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח גס אטלנטי
1 ענף תימין
1 ענף רוזמרין

 

אופן הכנה:

- מחממים שמן זית, מלח ים, תימין ורוזמרין בסיר קטן על להבה נמוכה כ-5 דקות רק עד שהשמן ספג טעמים והוא חם אך לא רותח. מצננים כ-10 דקות עד שחמים.
- מניחים נתחי סינטה בצנצנת בינונית ויוצקים שמן מתובל חמים (חשוב שהסינטה תהיה מכוסה בשמן). הסינטה תהיה מוכנה כעבור שעתיים. 
- שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.

 

 
ניסואז קיצי עם סינטה כבושה
ניסואז קיצי עם סינטה כבושה צילום : בועז לביא
 

ניסואז קיצי עם סינטה כבושה

גרסה אישית-בשרית לקלאסיקה של בתי קפה: ביצים חצי רכות, ארטישוק ירושלמי ופרוסות דקיקות של סינטה כבושה. בשביל המתכון הזה צריך לכבוש כמות כפולה של סינטה. מגישים עם רוטב יוגורט-אלף האיים מעודן (מתכון בהמשך).    

 

חומרים ל-6 מנות:
400 גרם סינטה כבושה (מתכון בעמוד ממול)
לסלט:
8 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
150 גרם שעועית ירוקה
6 ביצים
מלח
2 כפות שמן זית
4 צנוניות פרוסות דק
3 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
עלים פנימיים מראש חסה אחד
16 זיתי קלמטה מגולענים
להגשה:
רוטב יוגורט-אלף האיים (מתכון בהמשך)

 

אופן הכנה: 

- חולטים קוביות ארטישוק ירושלמי במי מלח רותחים במשך 10-8 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים למי קרח. 
- קוטמים את הקצוות של השעועית הירוקה וחולטים במי מלח רותחים כ-3 דקות. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים וחוצים. 
- מניחים ביצים בסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות ומעבירים למי קרח. קולפים וחוצים.
- מערבבים שמן זית עם 1/2 כפית מלח בקערה. מוסיפים צנוניות, עגבניות, בצל, חסה, ארטישוק ושעועית ומערבבים. 
- מסדרים את הסלט בצלחת הגשה, מניחים מעל ביצים, מפזרים זיתים ורצועות סינטה כבושה ומזלפים רוטב יוגורט-אלף האיים.

 

רוטב יוגורט-אלף האיים

גרסה קלילה יותר לאלף האיים המסורתי, שהולכת עם ארטיק השניצל (ראו מתכון בהמשך) ולצד הסלט ניסואז (מתכון לעיל).


מתחילים את הרוטב כמו כל איולי: מערבלים ביצה שלמה+חלמון עם 3 כפות מיץ לימון, שן שום כתושה ו-2 כפות חרדל דיז'ון חלק בבלנדר לקבלת תערובת אחידה. מזלפים בהדרגה כוס שמן זית וכוס שמן קנולה תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם של מיונז. מפסיקים את פעולת הבלנדר, מוסיפים 4 כפות יוגורט כבשים, 3 כפות קטשופ, מלח ופלפל לבן טחון ומערבבים בכף. שומרים בצנצנת אטומה עד 3 ימים במקרר.

 

 
ארטיק שניצל עגל
ארטיק שניצל עגל צילום : בועז לביא
 

"ארטיק" שניצל עגל

מבקשים מהקצב נתח מלבני (מעט עבה) של בשר כף. יוצרים חריץ בפאה התחתונה והצרה של הבשר ומכניסים לתוכו את המקל. אל תיבהלו אם המקל נותר רפוי - במהלך האפייה הבשר יתכווץ ויתהדק עליו. זו המנה החביבה על הבן שלי וגם עלי, כי אני יודע שאני נותן לו שניצל אפוי (ולא מטוגן) מצופה בקינואה ואורז תפוח.

 

חומרים ל-4 מנות:
800 גרם כף עגל פרוס ל-8 אסקלופים
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
4 ביצים
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 שן שום כתושה
150 גרם אורז תפוח מרוסק קלות (להשיג בחנויות טבע)
80 גרם (2/3 כוס) קינואה (לא מבושלת)

 

אופן הכנה: 

- מוציאים את האסקלופים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- טורפים ביצים, חרדל ושום בקערה ומעבירים דרך מסננת (הסינון עוזר לתערובת להדביק טוב יותר את הציפוי). 
- מערבבים אורז תפוח וקינואה בקערה.
- ממליחים ומפלפלים את הבשר. יוצרים חור בחלק הצר שלו בעזרת סכין חד ומכניסים פנימה מקל ארטיק.
- טובלים את הבשר בבלילת הביצים ומצפים בתערובת הקינואה והאורז התפוח. מהדקים טוב-טוב ומניחים בתבנית. 
- אופים 5-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

 

 
סינטה כבושה עם סלק ויוגורט כבשים
סינטה כבושה עם סלק ויוגורט כבשים צילום : בועז לביא
 
 

סינטה כבושה עם סלק ויוגורט כבשים 

המנה הזאת היא הישראליות בהתגלמותה. אפשר ומומלץ להוסיף לה חריפות (כמו סחוג). אשר ליוגורט - אני אוהב את זה של "משק יעקובס".

 

חומרים ל-4 מנות:
200 גרם סינטה כבושה (מתכון לעיל)
2 סלקים בינוניים
3 כפות שמן זית
½1 כפות מיץ לימון
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 כוס עלי רוקט קרועים גס
3 בצלי שאלוט פרוסים דק
פלפל שחור גרוס
להגשה:
2 כפות יוגורט כבשים

 

אופן הכנה: 

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי עד שרכים. קולפים, חוצים ופורסים לפלחים דקים.
- טורפים שמן זית, לימון וחרדל בקערה. מוסיפים עלי רוקט, שאלוטס וסלק ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור.
- מעבירים לצלחת הגשה, מסדרים מסביב פרוסות סינטה כבושה ומזלפים מעל יוגורט כבשים.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

שוקי עוף עם פתיתים ואפונה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

ספיחה - לחמה עג'ון

אצבעות שום עם בשר טחון

מתכון לפלפלים ממולאים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.