קציצות בשר וקוסקוס

 
קציצות כבש עם קוסקוס, עכשיו על כיריים אינדוקציה
קציצות כבש עם קוסקוס, עכשיו על כיריים אינדוקציה צילום: יח"צ
 
עודכן 08:55 28/10/2010

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות, בתוספת שום, בהרט, פטרוזיליה וקוסקוס

 
 
 
 
 

חומרים לקציצות קובה:

1/2 חבילת קוסקוס אינסטנט

500 גרם בשר טלה טחון

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

1 גרידת לימון

קורט בהרט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 ביצה

4 כפות שמן זית

 

אופן הכנת קציצות קובה:

-מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (400 גרם לאחר בישול).

- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרת המרכיבים זה לתוך זה.

- יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומניחים במקרר למשך חצי שעה לפחות.

 

חומרים לרוטב:

2 קופסאות עגבניות קלופות שלמות

1 כוס יין לבן

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

3 ענפי סלרי פרוסים דק

4 שיני שום כתושות

4 ענפי טימין טרי (רק העלים) קצוצים

2 כפות רסק עגבניות

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנת הרוטב:

- בסיר רחב מטגנים בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ- 10 דקות, על להבה נמוכה.

- מוסיפים את השום והטימין ומטגנים יחד כ 2-3 דקות נוספות.

- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים שתי דקות נוספות.

- מוסיפים את העגבניות הקלופות והיין ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית.

- מוסיפים את קציצות הקובה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה כ-10 דקות.

- הופכים את הקציצות ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.

- מגישים חם עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל ופלח לימון לכל מנה.

 

המתכון באדיבות איל לביא, שף מסעדת רוקח 73 ל"קוסקוס זה משפחה חמה". 

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.