מתכון ללחם זיתים

 
הכי טעים לאכול עם קוטג' או גבינה לבנה. לחם זיתים פריך
הכי טעים לאכול עם קוטג' או גבינה לבנה. לחם זיתים פריך צילום: יח"צ
 
עודכן 18:18 28/10/2010

פריך מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים ומנוקד בזיתים שמפיצים ריח נפלא וטעם מעולה. תוסיפו לזה קוטג' טרי או גבינה לבנה והרי לכם עונג מושלם

 
 
 
 
 

מצרכים ל- 3 כיכרות לחם:

4 ו-1/4 כוסות קמח לבן (600 גר')

1 שקית שמרית או 1 קובית שמרית (50 גר')

1 שקית משפר אפיה

1 ו-3/4 כוסות מים פושרים (440 מ"ל)

280 גר' זיתים ירוקים ו/או שחורים, מגולענים קצוצים (1 קופסא)

 2 כפות אורגנו

1 כפית מלח

1 ו-1/3 כוסות קמח לבן (200 גר')

3 כפות שמן זית

קמח לפיזור

שמן זית למריחה

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לקערת מערבל עם וו-לישה: קמח (600 גרם), שמרית ומשפר אפיה. מוסיפים בהדרגה את המים, מגבירים מהירות לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
  • מייבשים היטב את הזיתים ומוסיפים לבצק הלחם. מוסיפים שמן זית, מלח, קמח (200 גרם), אורגנו  ולשים במהירות איטית עד לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים בבצק. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
  • טופחים על הבצק להוצאת האויר, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים וצרים 3 ככרות מוארכות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. בעזרת סכין חדה מאד מבצעים 3 חתכים אלכסוניים לרוחבה של הככר. 
  • משהים עד להכפלת הנפח, מורחים בשמן זית ומפזרים מעט קמח.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות  כ- 25 דקות.
  • מצננים את לחם הזיתים  על גבי רשת.

 

המתכון באדיבות השף סטפן לייק לשמרית.

 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמה עג'ון - מאפה עם בשר טחון

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.