פיסלדייה: מאפה בצק עם בצל מקורמל

 
פיסלדייה
פיסלדייה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 08:29 28/10/2010

הגרסה הצרפתית לפיצה-פוקאצ'ה האיטלקית - בצק שמרים תפוח וזהוב עם רצועות בצל מקורמל וזיתים שחורים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח

חצי שקית שימרית

כף סוכר

כוס ורבע מים

מלח

כף רוזמרין

 

מעל לבצק:

רבע כוס שמן זית

2 שיני שום פרוסות

3 בצלים פרוסים

2 כפות רוזמרין

מלח

פלפל גרוס

1 כף צלפים במלח

2 קופסאות אנשובי משומרים

100 גרם זיתים שחורים מגולענים

 

אופן הכנה:

  • מערבלים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, בקערת המיקסר. לשים כחמש דקות וברגע האחרון מוסיפים את המלח. מכסים ומתפיחים שעה.
  • לוקחים את הבצק התפוח, מרדדים ליריעה גדולה ומלבנית, מניחים על תבנית אפיה ועליה מעט קמח.
  • מאדים את הבצל, שום, צלפים ורוזמרין בשמן, ממליחים, מפלפלים ומקררים מעט.
  • מפזרים את תערובת הבצל בשכבה אחידה על הבצק. מסדרים עליו את האנשובי והזיתים ומטפטפים עוד מעט שמן זית.
  • אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, מוציאים מהתנור ומגישים.

 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמה עג'ון - מאפה עם בשר טחון

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.